Αρχική » Ιατρικά Θέματα » Πότε και που ωφελούν τα λουτρά; Θεραπευτικές ενδείξεις της ιαματικής υδροθεραπείας

Πότε και που ωφελούν τα λουτρά; Θεραπευτικές ενδείξεις της ιαματικής υδροθεραπείας

Λουτροθεραπεία

Εφαρμόζεται σε μεγάλο αριθμό ασθενειών που αφορούν διάφορα συστήματα του οργανισμού. Θα ωφεληθούν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα από το αναπνευστικό, κυκλοφορικό, πεπτικό, νευρικό, μυοσκελετικό σύστημα, τους νεφρούς, το δέρμα κλπ.

Από τις ρευματικές παθήσεις συνήθως πάσχουν οι πιο πολλοί από όσους καταφεύγουν σε λουτρά αλλά δεν λείπουν άτομα με παθήσεις του κυκλοφορικού συστήματος (υπέρταση, βλάβες αρτηριών και φλεβών, ανεπάρκειες στεφανιαίων κλπ), δερματολογικά προβλήματα (έκζεμα, δερματίτιδες), γυναικολογικές παθήσεις, παθήσεις νευρικού συστήματος (περιφερικές νευροπάθειες, ριζίτιδες, νευραλγίες) και καταστάσεις που συνοδεύονται από διαταραχές στο νευροφυτικό σύστημα.

Ποσηθεραπεία

Ευνοεί παθήσεις της θρέψης καθώς και των ουροφόρων οδών (ουρική διάθεση, ουρική αρθρίτιδα, ψαμμίαση ουρική, λιθίαση των ουροφόρων οδών, παχυσαρκία, απλές λευκωματουρίες, χρόνιες κυστίτιδες). Ευνοεί επίσης παθήσεις του ήπατος και των χοληφόρων οδών (χρόνια χολοκυστίτιδα, λιθίαση της χοληδόχου κύστης ή των πόρων, ηπατική δυσλειτουργία), διάφορα δυσπεπτικά ενοχλήματα και χρόνια δυσκοιλιότητα.

Θεραπεία εισπνοών

Παθήσεις αναπνευστικού συστήματος όπως ασθματικές καταστάσεις, χρόνιες βρογχίτιδες, πνευμονικό εμφύσημα, χρόνια Ρινίτιδα, Φαρυγγίτιδα, Λαρυγγίτιδα.

Στη συνέχεια: Κάνει να πάω στα μπάνια; Ενδείξεις και Αντενδείξεις Λουτροθεραπείας.

Ρευματικά και λουτροθεραπεία

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης