Αρχική » Ελλάδα & Έλληνες » Ναι! και Έλληνες και αυτόχθονες

Ναι! και Έλληνες και αυτόχθονες

Για να αντικρούσεις μια άποψη που εκτιμάς πως είναι λαθεμένη, όπως αυτή του κυρίου Fallmerayer, δεν αρκεί να θίγεται το Ελληνικό σου φιλότιμο. Δεν χρειάζονται επίσης κραυγές αποδοκιμασίας και αγανάκτηση. Χρειάζονται αποδείξεις. Διαφορετικά, όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα, οι ανυποψίαστοι, ακόμα και αν είναι πατριώτες μας, θα δεχθούν την προπαγάνδα σαν αλήθεια.   

Ήδη, με το άρθρο Από που κατάγονται οι σημερινοί Έλληνες; του κ. Χ. Ι.Στεφανάδη, καθηγητή Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατετέθησαν τα επιστημονικά στοιχεία περί του DNA της φυλής μας. Αυτό ασφαλώς είναι μέγιστο επιχείρημα. Υπάρχουν όμως και άλλα. Που υποδεικνύουν την αδιάσπαστη συνέχεια του Ελληνισμού μέχρι σήμερα, εις πείσμα όσων έγραψε το 1930 ο κύριος  Jac. Ph. Fallmerayer ο οποίος πριν στρατολογηθεί για να υπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, εκτιμούσε και έγραφε το 1927 εντελώς διαφορετικά και διαμετρικά αντίθετα, στο Geschichte des Kaiserthums von Trapezunt” (Ιστορία της Αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας), που εκδόθηκε στο Μόναχο το 1827.

 Όμως ας αφήσουμε τον Αυστριακό να αναπαυθεί εν ειρήνη και ας καταθέσουμε τα δικά μας επιχειρήματα. Διαβάστε για την ώρα τα παρακάτω και θα επανέλθουμε.

Έλληνες εσμέν. Σύμφωνοι αλλά από πότε;

Οι Επτά Κόρες της Εύας

Εχινάδες Νήσοι 

Reggio di Calabria

”Θαμένος” στα έγκατα της γης

Από που κατάγονται οι σημερινοί Έλληνες;

Οι Αστερίξ, Οβελίξ, Πανοραμίξ και…. οι Έλληνες.

Αρχαίοι … σεισμολόγοι-γεωλόγοι και Reggio di Calabria

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης