Αρχική » Ελλάδα & Έλληνες » Εχινάδες Νήσοι

Εχινάδες Νήσοι

Η αγορά μιας εκ των Εχινάδων από εκατομμυριούχο του Κατάρ, έγινε πολύ σύντομα γνωστή σε όλη την Ελλάδα. Πόσοι όμως είναι οι Έλληνες που γνωρίζουν την παρακάτω ιστορία;

Ο Αχελώος ποταμός, εθεωρείτο και θεός από τους αρχαίους Έλληνες. Ο μύθος μας λέει ότι τα πολύ παλιά χρόνια, κατοικούσαν στις όχθες του νύμφες που ονομάζονταν Εχινάδες.

Δυστυχώς για αυτές όμως, οι Εχινάδες έκαναν το λάθος να προσφέρουν θυσίες σε όλους τους θεούς, εκτός από τον Αχελώο.

Οργίστηκε λοιπόν και αυτός, τις άρπαξε και τις πέταξε στη θάλασσα μεταμορφώνοντας τες σε νησιά.

Ο λόγος αυτής της αναφοράς στην σημερινή ανάρτηση, είναι γιατί χρειάζεται να παρουσιάσουμε σε όσους αμφισβητούν την εντοπιότητα, αυτοχθονία και αδιάλειπτη συνέχεια των Ελλήνων, αποδεικτικά στοιχεία που βρίσκουμε άφθονα στην ιστορία μας αλλά και την μυθολογία. Σύμφωνα λοιπόν με τον καθηγητή γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ηλία Μαριολάκο, οι σημερινές Εχινάδες νήσοι δεν υπήρχαν το 18.000 π.Χ. αλλά ήταν προέκταση της σημερινής ακτογραμμής. Από τότε, η προοδευτική άνοδος της στάθμης της θάλασσας σκέπασε την ξηρά. Έτσι καταλήξαμε στην σημερινή ακτή, ενώ οι προεξέχοντες λόφοι σχημάτισαν τα νησιά.

Ο μύθος του οργισμένου Αχελώου λοιπόν, ταυτίζεται με τη γεωλογική πραγματικότητα.

Όμως γεννιέται το ερώτημα: Αν δεν υφίσταται αδιάλειπτη συνέχεια του Ελληνισμού, πώς έμειναν όλα αυτά τα γεγονότα στη μνήμη των Ελλήνων πολλές χιλιάδες χρόνια αργότερα;

Υποτίθεται ότι οι Έλληνες της ιστορικής εποχής είναι διαφορετικοί από τους Πρωτοέλληνες ή τους Πελασγούς με τους οποίους δεν έχουν σχέση. Αφελές!

Δείτε και:

Έλληνες εσμέν. Σύμφωνοι αλλά από πότε;

Οι Επτά Κόρες της Εύας

Από που κατάγονται οι σημερινοί Έλληνες;

Reggio di Calabria

Ναι! Και Έλληνες και αυτόχθονες

”Θαμένος” στα έγκατα της γης

Οι Αστερίξ, Οβελίξ, Πανοραμίξ και…. οι Έλληνες.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης