Αρχική » Ελλάδα & Έλληνες » Αρχαίοι … σεισμολόγοι-γεωλόγοι και Reggio di Calabria

Αρχαίοι … σεισμολόγοι-γεωλόγοι και Reggio di Calabria

Το Ρήγιον (σημερινό Reggio di Calabria), αρχαία αποικία των Ελλήνων (Χαλκιδέων και Μεσσήνιων), είναι πόλη με μεγάλη και σπουδαία ιστορία.

Ιδρύθηκε το 720 π.Χ, στην ίδια θέση που βρισκόταν, μια πολύ παλαιότερη πόλη που ονομαζόταν Ερυθρά. Η ονομασία όμως που έδωσαν οι ιδρυτές, δημιουργεί ερωτήματα. Τούτο διότι η λέξη Ρήγιον (ρήγμα), είναι δηλωτική σεισμογενούς δραστηριότητας.

Πράγματι η περιοχή αυτή, που βρίσκεται στην μύτη της Ιταλικής μπότας, διαμορφώθηκε και πήρε την σημερινή μορφή, μέσω τεκτονικών γεγονότων που τοποθετούνται στην εποχή του ανώτερου Πλειστόκαινου και Ολόκαινου ή και ακόμα παλαιότερα.

Αυτό σημαίνει τουλάχιστον 150.000 χρόνια πριν από σήμερα, με την τελευταία σεισμογενή διαμόρφωση να λαμβάνει χώρα 3.000 χρόνια πριν από τον Χριστό.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην διάρκεια των πολλών χιλιάδων αυτών ετών, στην Ευρώπη κυριαρχούσαν οι παγετώνες αλλά στην Μεσόγειο το κλίμα ήταν εύκρατο ή και υποτροπικό. Ακόμα και αν δεχτούμε ότι το ‘’ρήγμα’’ διαμορφώθηκε στην τελευταία αυτή σεισμογενή διαμόρφωση, παραμένει το ερωτηματικό. Από πού άντλησαν την γνώση τους οι αποικιστές Χαλκιδείς και Μεσσήνιοι;

Δείτε και:

Έλληνες εσμέν. Σύμφωνοι αλλά από πότε;

Οι Επτά Κόρες της Εύας

Εχινάδες Νήσοι 

Οι Αστερίξ, Οβελίξ, Πανοραμίξ και…. οι Έλληνες.

Ναι! Και Έλληνες και αυτόχθονες

”Θαμένος” στα έγκατα της γης

Αρχαία και ανεξήγητα. Χάρτες

Αρχαία και ανεξήγητα 3. Μητιλήνη ή Μιτυλίνη;

Aρχαία και ανεξήγητα

Από πού κρατάει η σκούφια μας;

Αρχαία και ανεξήγητα 2

Ατσαλένιοι. Μεταφορικά και κυριολεκτικά…

Από πού κατάγονται οι σημερινοί Έλληνες;

Κατά διαβόλου; Όχι, δεν θα Π.Α.ΜΕ

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης