Αρχική » Διάφορα » Aρχαία και ανεξήγητα

Aρχαία και ανεξήγητα

Η Γερμανίδα τοξικολόγος Svetlana Balabanova, εξετάζοντας την μούμια της Henut Taui (ιέρειας από την Αίγυπτο), διαπίστωσε με κάθε αποδεκτή και σύγχρονη μέθοδο, πως περιείχε νικοτίνη και κόκα. Εφόσον τα φυτά αυτά, στην πρό Κολόμβου εποχή βρίσκονταν μόνο στην Αμερική, η παρουσία τους στην Αιγυπτιακή μούμια, δηλώνει το ενδεχόμενο υπερατλαντικών επαφών στην αρχαιότητα.

Η επιστημονική ανακοίνωση (1992), προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων. Οι εξετάσεις όμως και άλλων περιπτώσεων με μούμιες από την Αίγυπτο και το Σουδάν, επιβεβαίωσαν απόλυτα την Balabanova.

Ένα ακόμα αναπάντεχο εύρημα συνηγορεί για το ίδιο ενδεχόμενο των υπερατλαντικών αρχαιότατων επαφών. Ένα έντομο που συνδέεται κυρίως με τον καπνό και έχει το όνομα Lasioderma Serricorne (σκαθάρι του καπνού), βρέθηκε θαμμένο στην ηφαιστειακή στάχτη στο σπίτι ενός εμπόρου, στο Ακρωτήρι της Θήρας.

Φυσικά, φυτίες καπνού δεν ευδοκιμούσαν στην Ευρώπη το 1650 π.Χ. Όμως τα έντομα των αποθηκευτικών χώρων ταξιδεύουν πολύ εύκολα, όταν κάποιοι εμπορεύονται τα προϊόντα τα οποία προσβάλουν.

Πόσο μακρυά να έφταναν άραγε τα πλοία της Θήρας 4.000 χρόνια πριν από σήμερα;

Διαβάστε και: Αρχαία και ανεξήγητα 2

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης