Αρχική » Παθολογικα » Έχουν επίπτωση στο SEX τα φάρμακα της πίεσης;

Έχουν επίπτωση στο SEX τα φάρμακα της πίεσης;

Τα διουρητικά μπορεί να μειώσουν την δραστική αιμάτωση στο πέος και να προκαλέσουν επιπρόσθετη δυσκολία στην επίτευξη μιας ικανοποιητικής στύσης. Επιπλέον επηρεάζοντας τα επίπεδα ψευδάργυρου του οργανισμού (που είναι απαραίτητος για να παραχθεί η ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη) συμβάλουν στην εμφάνιση του προβλήματος στυτικής δυσλειτουργίας.

Βήτα blockers: Μπορούν να επηρεάσουν δυσμενώς τη στύση διότι

1. Επιδρούν κατασταλτικά στο νευρικό σύστημα που σχετίζεται με την επίτευξη καλής στύσης και

2. Εμποδίζουν τις αρτηρίες στο πέος να διασταλούν επαρκώς ώστε να δεχτούν το απαραίτητο για μια στύση αίμα.

Για να μειωθούν οι δυσμενείς τους επιπτώσεις και παρενέργειες, όχι μόνο στο σεξ αλλά και όποιες άλλες, τα φάρμακα αυτά πρέπει να λαμβάνονται στην σωστή δοσολογία, αυτή δηλαδή που κρίνεται απαραίτητη, χωρίς υπερβάσεις.Εάν αυτό δεν φανεί χρήσιμο και τα προβλήματα σεξουαλικής δυσλειτουργίας παραμένουν έντονα, τότε μπορούν να αναζητηθούν άλλες λύσεις και πιθανή αλλαγή των αντι-υπερτασικών με φάρμακα που δεν επηρεάζουν.

Οι εναλλακτικές λύσεις περιλαμβάνουν αντι-υπερτασικά που εκδηλώνουν τη δράση τους μέσω επίδρασης στην αγγειοτασίνη, στα ιόντα ασβεστίου και α – αποκλειστές.

Πρίν από κάθε αλλαγή φροντίστε να κάνετε μια λίστα όπου θα αναγράφονται όσα φάρμακα λαμβάνονται, όχι μόνο για την υπέρταση αλλά και κάθε άλλο νόσημα για το οποίο ακολουθείτε αγωγή. ,

Να συμπεριλάβετε και τυχόν φυτικά φάρμακα, συμπληρώματα διατροφής και ‘’δυναμωτικά’’ που ενδεχομένως παίρνετε χωρίς συνταγή. Δεν είναι απίθανο ότι κάποιοι συνδυασμοί είναι ενδεχόμενο να έχουν δυσμενή επίδραση και να λειτουργούν εκπτωτικά στην σεξουαλική σας απόδοση.

Σε περίπτωση που το επιτρέπει ο γιατρός που σας παρακολουθεί για την υπέρταση, μπορείτε να σταματήσετε προσωρινά τα φάρμακα που παίρνετε για να την ρυθμίζετε, ώστε να διαπιστώσετε αν αυτό θα έχει επίδραση και θα επηρεάσει θετικά τις επιδόσεις σας. Φυσικά αυτό αφορά μόνο το φάρμακο που πιθανολογούμε πως είναι υπεύθυνο και σε όλη τη διάρκεια αυτής της διακοπής θα μετράτε συχνά την πίεση σας ώστε τυχόν επικίνδυνη αύξηση που θα συμβεί, να διαπιστωθεί έγκαιρα και να αντιμετωπιστεί αμέσως. Στην κίνηση επομένως αυτή μην προχωρήσετε αυθαίρετα και μην διακόψετε τα φάρμακα αν ο γιατρός δεν το επιτρέπει.

Εάν χρησιμοποιείτε ειδικά φάρμακα για την σεξουαλική δυσλειτουργία, όπως sildenafil (Viagra), vardenafil (Levitra), andtadalafil (Cialis), συζητήστε το με το γιατρό σας. Η ταυτόχρονη χρήση των φαρμάκων αυτών με εκείνα που λαμβάνονται για την ρύθμιση της υψηλής πίεσης, δηλαδή αντι-υπερτασικά, είναι συνήθως ασφαλής.

Προσοχή χρειάζεται στις περιπτώσεις που τα ειδικά για το sex φάρμακα συνδυάζονται με νιτρώδη (αυτά που λαμβάνονται συνήθως υπογλώσσια για πόνο). Στην περίπτωση αυτή μπορεί να έχουμε επικίνδυνη πτώση της αρτηριακής πίεσης.

Καταλήγοντας μπορούμε να πούμε ότι το άτομο με υψηλή πίεση δεν είναι υποχρεωτικό να αντιμετωπίζει σεξουαλικά προβλήματα. Μπορεί να τα αντιμετωπίσει αρχίζοντας με μια ειλικρινή συζήτηση με το γιατρό του. Όσο καλλίτερα θα τον πληροφορήσει, τόσο περισσότερο αποτελεσματική μπορεί να είναι η βοήθεια που θα λάβει. Τόσο για την ρύθμιση της υπέρτασης που μπορεί να αποβεί επικίνδυνη, όσο και για την βελτίωση της σεξουαλικής έκπτωσης. Έτσι εάν ο υπερτασικός διαπιστώνει πως οι σχέσεις του τον τελευταίο καιρό με τον σεξουαλικό του σύντροφο δεν είναι ικανοποιητικές και αν νοιώθει άγχος και ανασφάλεια, καλό είναι να πάρει την σωστή απόφαση.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, καλό είναι να θυμηθούμε ότι η υπέρταση αφ’ εαυτής και τα αντι-υπερτασικά φάρμακα δεν είναι οι μοναδικές αιτίες που έχουν ρόλο. Η υγιεινή διατροφή, η διακοπή του καπνίσματος, ο περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλης, η απώλεια του παραπανίσιου βάρους και η καθημερινή φυσική άσκηση μπορούν να συμβάλουν και στην σεξουαλική απόδοση, βοηθώντας παράλληλα και στην ρύθμιση μιας υπέρτασης που μπορεί αν δεν ελέγχεται, να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην υγεία.

Αν με τις ενέργειες μας αυτές φτάσουμε να είμαστε σε καλή φόρμα και αδυνατίζοντας νοιώθουμε πιο ευπαρουσίαστοι και ελκυστικοί, έχουμε επιτύχει σημαντικά βήματα για την ρύθμιση του όλου προβλήματος.

Καλό επίσης είναι να ληφθεί υπόψη πως τα αισθήματα μας για τον σύντροφο μας παίζουν σημαντικό ρόλο καθώς επίσης και οι συνθήκες που υπάρχουν όταν θα επιδιώξουμε μια σεξουαλική επαφή. Θα πρέπει επομένως να επιλέξουμε τις κατάλληλες στιγμές όπου θα βρισκόμαστε σε ηρεμία, καλή διάθεση και χαλάρωση και όχι όταν τα προβλήματα της καθημερινότητας ή οι εντάσεις μεταξύ μας,  δεν μας ευνοούν.

Δείτε και : ΥΠΕΡΤΑΣΗ και ΣΕΞ

Εγκεφαλικό, στηθάγχη, έμφραγμα: Ποια σχέση έχουν με το Σεξ;

Sex: 300.000 Έλληνες ‘’δεν’’

Αφροδισιακά. Η αβάσταχτη (και επικίνδυνη) ελαφρότητα του διαδικτύου.

Στυτική δυσλειτουργία και Εναλλακτικές Θεραπείες. Τι ΠΡΕΠΕΙ να ξέρω.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης