Αρχική » Ιατρικά Θέματα » Σάκχαρο. Άγνοια και ελαφρότητα ίσον ….

Σάκχαρο. Άγνοια και ελαφρότητα ίσον ….

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης που αφορά εκατομμύρια ανθρώπους πάνω στον πλανήτη, αφορά όπως είναι φυσικό και πάρα πολλούς  κατοίκους της Ελλάδας. Ο λόγος όμως που θα μας απασχολήσει το άρθρο αυτό, είναι η διαπίστωση ότι από τους Έλληνες ασθενείς, ένα ποσοστό 30%, πάσχει χωρίς να το γνωρίζει και φυσικά δεν λαμβάνει μέτρα προφύλαξης.

Εντούτοις, ακόμα περισσότερο αξίζει να μνημονευτεί πως και από όσους γνωρίζουν πως είναι διαβητικοί (τύπος ΙΙ, διαβήτης ενηλίκων), το 50% δεν καταφέρνει να ρυθμίσει σωστά το σάκχαρο και αφήνει τα πράγματα στην τύχη.

Η τύχη όμως, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε, δεν είναι σύμμαχος του διαβητικού.Οι δυσμενείς εξελίξεις στον μη ελεγχόμενο διαβήτη θα συνεχίζονται ύπουλα και μεθοδικά, τα όργανα και τα συστήματα του οργανισμού θα βλάπτονται και κάποια στιγμή οι επιπλοκές θα κάνουν την εμφάνιση τους.

Τότε πια θα είναι αργά. Οι επιπλοκές αυτές δεν είναι αναστρέψιμες και όχι μόνο θα εμπλέξουν το διαβητικό σε ένα άσχημο παιχνίδι, αλλά θα απειλήσουν ευθέως τη ζωή του, η ποιότητα επιπλέον της οποίας θα είναι κάκιστη. Η στεφανιαία νόσος για παράδειγμα, σταθερό πρόβλημα πολλών διαβητικών, η νεφρική ανεπάρκεια ή η απώλεια της όρασης, δεν είναι πράγματα με τα οποία μπορεί να παίζει κανείς.

Πάρτε λοιπόν στα σοβαρά το Σακχαρώδη Διαβήτη και μην το αμελείτε.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης