Αρχική » Ιατρικές Συμβουλές » Υγεία: 7 χρήσιμες συμβουλές

Υγεία: 7 χρήσιμες συμβουλές

  • Αν δεν ανήκετε σε ομάδα χρονίως πασχόντων, τον έλεγχο βασικών εργαστηριακών εξετάσεων (σάκχαρο, χοληστερίνη, κρεατινίνη, ουρία, κλπ.) δεν έχει κανένα νόημα να τον κάνετε πολύ συχνά. Τα δεδομένα του οργανισμού, δεν αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Μην σπαταλάτε τα χρήματα σας και μη φορτώνετε τα ταμεία σας με περιττά έξοδα.
  • Μην πετάτε χρήματα για εξετάσεις σε εποχές που νηστεύετε ή κάνετε κάποια δίαιτα αδυνατίσματος. Το ίδιο και σε εορτές ή περιόδους με ‘’ειδικά’’ διαιτολόγια όπως για παράδειγμα οι Αποκριές. Δεν θα σας δείξουν την αλήθεια.
  • Κάθε φορά που κάνετε εξέταση αίματος, συγκρίνετε την με τις προηγούμενες. Ο αιματοκρίτης σας μπορεί να δείχνει ‘’φυσιολογικός’’ και όμως να υπάρχει πρόβλημα. Για παράδειγμα: πριν ένα χρόνο ήταν 48% και σήμερα είναι 43%. Αμφότερες οι τιμές βρίσκονται μέσα στα φυσιολογικά περιθώρια. Που πήγε όμως αυτό το 5% που λείπει;
  • Μετά από προσεκτικό έλεγχο ο γιατρός σας κατέληξε πως πρέπει να κάνετε δίαιτα για χοληστερίνη. Εσείς ακολουθήσατε τις συμβουλές του και από 300 πέσατε μετά τρεις μήνες στο 270. Μπράβο σας αλλά μην εφησυχάσετε. Τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη μέτρηση είναι παθολογική.
  • Αν η δίαιτα σας, (εφόσον είναι έντιμη και συνεπής χωρίς κλεψίματα), απέτυχε να ελέγξει την χοληστερίνη σας, είναι καιρός να πάρετε φάρμακα. Δια βίου.
  • Τις τελευταίες 10 – 15 ημέρες γίνατε ‘’δυσκοίλιοι’’; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να καταφύγετε σε φάρμακα. Αυξήστε τα λαχανικά και τα φρούτα και πιείτε κάθε ημέρα μπόλικα υγρά (νερό ή και χυμούς). Συνήθως το πρόβλημα λύνεται από μόνο του. Ζητήστε συμβουλή από τον γιατρό σας μόνο αν επιμένει.
  • Σήμερα τρομάξατε πολύ γιατί στην τουαλέτα είδατε ‘’κένωση με αίμα’’. Μήπως όμως ξεχάσατε πως χθες φάγατε παντζάρια;

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης