Αρχική » Γυναικολογικα » Eγκυμοσύνη, ένα θαύμα 9 μηνών

Eγκυμοσύνη, ένα θαύμα 9 μηνών

PREGNANCY_month_9

Σύλληψη: Η πιο κατάλληλη εποχή

Η πιο κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσετε τις προσπάθειες σύλληψης είναι το καλοκαίρι. Μετά από 9 μήνες, στην περίοδο της άνοιξης που είναι η καλύτερη για τη γέννηση του παιδιού σας, θα περιμένετε να έλθει ο πελαργός.

Από τη στιγμή που βάλατε εμπρός να κάνετε οικογένεια και για να μην σας πιάνει άγχος, καλό είναι να γνωρίζετε πως το γεγονός ότι το σπέρμα του συντρόφου σας είναι γόνιμο και έχετε συχνές επαφές, δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι θα μείνετε έγκυος. Μην ξεχνάτε ότι στην αναπαραγωγική σας ηλικία έχετε μια ωορρηξία σε κάθε καταμήνιο κύκλο. Εάν η ωορρηξία σας συμπέσει με την σεξουαλική σας επαφή, η πιθανότητα σας να μείνετε έγκυος είναι 25%.

Συνολικά, στη διάρκεια ενός χρόνου η κύηση θα συμβεί περίπου στο 80% των ζευγαριών που έχουν ελεύθερες σχέσεις και δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα γονιμότητας. Στο δεύτερο χρόνο προσπάθειας, το ποσοστό φθάνει έως και το 95%.

Αν οι προσπάθειες σας δεν αποδώσουν αμέσως μην σπεύσετε σε συμπεράσματα και μην σας πιάνει αγωνία. Θα δημιουργήσετε μόνη σας πρόβλημα χωρίς να συντρέχει λόγος. Ένα ζευγάρι θα χαρακτηριστεί υπογόνιμο, όταν προσπαθεί συστηματικά και με συνέπεια πάνω από ένα έτος για να επιτύχει εγκυμοσύνη και δεν το καταφέρνει. Αναφερόμαστε βεβαίως στα ζευγάρια που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία.

Σε κάθε περίπτωση μην ξεχνάτε ότι σήμερα, χάρη στην επιστήμη, μπορεί να γίνει αληθινό το όνειρο σας και να αποκτήσετε το δικό σας παιδί, ζώντας τη χαρά της τεκνοποίησης και ξεπερνώντας δυσκολίες που μπορεί να υπάρξουν στη σύλληψη.

Τοκετός την Άνοιξη

Η εποχή των περισσότερων γεννήσεων είναι η άνοιξη και οι αρχές καλοκαιριού. Ειδικά τον Μάιο και τον Ιούνιο. Εύκολα συμπεραίνουμε επομένως ότι η περίοδος της σύλληψης τοποθετείται χρονικά στις προηγούμενες διακοπές και μάλιστα τον Ιούλιο και Αύγουστο με τις καλοκαιρινές άδειες.

Πολλά ζευγάρια διαλέγουν σκόπιμα αυτή την εποχή, γιατί θέλουν το βρέφος να έχει μεγαλώσει λίγο πριν από τον επόμενο χειμώνα και η μητέρα να αξιοποιήσει για ανάπαυση την  θερινή άδεια κατά το πρώτο διάστημα μετά τον τοκετό.

Στην Ελλάδα τα τελευταία ιδίως χρόνια, οι μεγάλες θερμοκρασίες του καλοκαιριού οδηγούν στο συμπέρασμα ότι καλό είναι  – αν βέβαια είναι δυνατόν – να αποφεύγει η γυναίκα να είναι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη καταμεσής καλοκαίρι.

Μετά από τη σύλληψη, μια σειρά από συναισθηματικές και σωματικές αλλαγές που εξελίσσονται ραγδαία μέσα στο σώμα της γυναίκας, οδηγούν στην δημιουργία και την ανάπτυξη μιας νέας ζωής. Με τρόπο πολύπλοκο και ταχύ, η ζωή αυτή θα μορφοποιηθεί, μέρα με την ημέρα και εβδομάδα την εβδομάδα. Θα τελειοποιηθεί, και εννέα μήνες αργότερα ένας ‘’μικρός’’ θησαυρός θα βρίσκεται στην αγκαλιά σας.

Στην πράξη, για να κατανοηθούν εύκολα όσα συμβαίνουν τόσο στην μητέρα όσο και το έμβρυο που φιλοξενεί και φροντίζει στην μήτρα της, η χρονική αυτή περίοδος που αποκαλούμε περίοδο κύησης, μπορεί να περιγραφεί σε τρία τρίμηνα

Δείτε και: Κύηση, τρία τρίμηνα

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης