Αρχική » Παθολογικα » Botox για ιδρώτες, οχι μόνο για ρυτίδες

Botox για ιδρώτες, οχι μόνο για ρυτίδες

ΙΔΡΟΝΩ

Γιατί ιδρώνω πολύ;

Η υπεριδρωσία (υπερβολική έκκριση ιδρώτα) είναι κατάσταση που ταλαιπωρεί ένα στους είκοσι ανθρώπους παγκοσμίως.

Συνήθως αφορά τις μασχάλες, τις παλάμες, τα πέλματα, και το μέτωπο, δημιουργώντας κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα στον πάσχοντα. Ειδικότερα προβληματίζονται άνθρωποι όπως μάγειροι, πωλητές, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, μοντέλα και πολλοί άλλοι που λόγω του αντικειμένου τους αναγκάζονται να παρουσιάζονται στο κοινό.

Όσοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, είχαν μέχρι σήμερα διάφορες θεραπευτικές δυνατότητες όπως:

    • Αντιιδρωτικές κρέμες και σπρέι,
    • Χειρουργική αφαίρεση ιδρωτοποιών αδένων,
    • Συμπαθεκτομή (αποκοπή των συμπαθητικών νεύρων που δίνουν τις εντολές στους ιδρωτοποιούς αδένες),
    • ιοντοφόρηση (μπλοκάρισμα των ιδρωτοποιών αδένων με γαλβανικό ηλεκτρικό ρεύμα).

Εν τούτοις αν και η αφαίρεση των ιδρωτοποιών αδένων είναι αποτελεσματική για αρκετά άτομα που θα την κάνουν, μπορεί να προκαλέσει ουλές στις μασχάλες και άλλες επιπλοκές σχετικές με το χειρουργείο.

Επίσης η συμπαθεκτομή, έχει τον κίνδυνο απρόβλεπτων χειρουργικών επιπλοκών και μερικές φορές οδηγεί σε αντιδραστική εφίδρωση.

Η ιοντοφόφηση δεν είναι ριζική λύση και χρειάζεται επαναλαμβανόμενες εφαρμογές. Το αποτέλεσμα της δεν ικανοποιεί τα περισσότερα άτομα.

Μερικά άτομα ωφελούνται με αντιχολινεργικά (φάρμακα από το στόμα), που εμποδίζουν τους νευρικούς διαβιβαστές που ελέγχουν τους ιδρωτοποιούς αδένες. Όμως τα φάρμακα έχουν παρενέργειες και μάλιστα ενοχλητικές όπως θάμβος όρασης, ξερό στόμα, δυσκοιλιότητα, υπνηλία κλπ. Λαμβάνονται εξάλλου με μεγάλη προσοχή από άτομα που οδηγούν αυτοκίνητο και πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Η πρόσφατη σχετικά χρήση του botox το οποίο μειώνει την παραγωγή ιδρώτα και έχει ευεργετικό αποτέλεσμα στα άτομα με υπεριδρωσία, ίσως ήρθε να δώσει λύση.

Botox κατά της έντονης εφίδρωσης

Το Botox όπως είναι γνωστό, χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του στραβισμού, του νυσταγμού, του βλεφαρόσπασμου, αλλά και για κοσμητικούς – αισθητικούς λόγους όπως η αντιμετώπιση ρυτίδων.

Στην αντιμετώπιση της Υπεριδρωσίας το Botox έχει πολύ καλά αποτελέσματα

Από τεχνικής πλευράς η εφαρμογή του είναι εύκολη. Με μια πολύ λεπτή βελόνα, σταγόνες botox εισάγονται στο δέρμα της περιοχής με υπερβολική παραγωγή ιδρώτα και τον μειώνουν σε φυσιολογικά πλαίσια.

Η εφίδρωση πχ. της μασχάλης μειώνεται κατά 90% τις πρώτες δύο ημέρες και το πλήρες αποτέλεσμα έρχεται μέσα στην πρώτη εβδομάδα. Η διάρκεια επίδρασης μιας τέτοιας θεραπείας κρατά συνήθως 6 έως (το πολύ) 10 μήνες και μετά χρειάζεται η θεραπεία να επαναληφθεί.

Αν λάβουμε υπόψη 1. το κόστος το οποίο δεν είναι λιγότερο από 300 – 400 ευρώ για την κάθε εφαρμογή 2. Το ασαφές ασφαλιστικό περιβάλλον και 3. Τα οικονομικά της εποχής μας, καταλαβαίνουμε πως μάλλον θα πρέπει να το καλοσκεφτούμε

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης