Αρχική » Διάφορα » Φιλιά δηλητήριο, ενεργειακά… χαμόγελα και άλλα πολλά

Φιλιά δηλητήριο, ενεργειακά… χαμόγελα και άλλα πολλά

1.      Ένα απλό φιλί από κάποιον που έφαγε φαγητό στο οποίο είσαστε αλλεργικοί μπορεί ακόμα και να σας σκοτώσει. Έχει συμβεί και ανακοινωθεί επισήμως και μάλιστα αρκετές φορές.

Αν είστε αλλεργικός σε τρόφιμα … φυλαχτείτε. Οι προθέσεις του (της) συντρόφου σας μπορεί να είναι σκοτεινές.  

2.      Όταν είστε συνοφρυωμένοι χρησιμοποιείτε περίπου 40 μύες του προσώπου, όταν χαμογελάτε μόνο 20. Συμπέρασμα: Χαμογελάτε. Αν δεν σας βγαίνει αλλιώς, έστω διότι είναι … οικονομικότερο.

3.      Κάθε ημέρα οι σιαλογόνοι αδένες σας παράγουν περίπου 1 λίτρο σάλιο. Σε όσους …. φλερτάρουν επιμόνως και τους κόλακες, ίσως να είναι περισσότερο.

4.      Αν απλώναμε στο έδαφος τις αναπνευστικές μας κυψελίδες που είναι 300 εκατομμύρια, θα μας χρειάζονταν……80 τετραγωνικά μέτρα.

5.      Αν κάναμε το ίδιο με τις λάχνες του στομαχιού και του εντέρου θα χρειαζόμασταν ………..250 τετραγωνικά μέτρα. 

6.      Στο δέρμα φιλοξενούμε έως και 80 εκατομμύρια μικρόβια (βακτήρια) ανά τετραγωνικό εκατοστό, τα οποία δεν είναι παθογόνα. Που στην ευχή χωράνε;

7.      Οι τρίχες των μαλλιών μας μεγαλώνουν κάθε χρόνο 12 εκατοστά κατά μέσο όρο. Εάν δεν κουρευτείτε ποτέ,  μέχρι το τέλος της ζωής σας τα μαλλιά σας θα έχουν μήκος περίπου 8,5 μέτρα. Η οικονομία από τα έξοδα κουρείου θα είναι σημαντική αλλά το βάρος τους μάλλον δεν είναι αμελητέο. Χώρια που θα κινδυνεύετε να τα πατήσετε.   

8.      Τα νύχια μας μεγαλώνουν γύρω στα 3 χιλιοστά του μέτρου κάθε μήνα, δηλαδή κάπου 3,5 εκατοστά το χρόνο. Αν δεν τα κόψουμε ποτέ, στο τέλος της ζωής μας θα είναι περίπου 30 εκατοστά. Σαν επικίνδυνες βελόνες.

9.      Εάν μεγαλώναμε μετά τη γέννα, ακολουθώντας τους ίδιους ρυθμούς ανάπτυξης που είχαμε για εννιά μήνες μέσα στη μήτρα, θα καταλήγαμε χίλιες φορές πιο μεγάλοι από …τον ήλιο.     

10.  Η καρδιά μας κάθε ημέρα για να σπρώχνει το αίμα στα αγγεία καταναλώνει ενέργεια που θα μπορούσε να μας σηκώσει σε 300 μέτρα ύψος. Μπράβο κουράγιο!!

11.  Η τέχνη της ιατρικής είναι στο να διασκεδάζει τον άρρωστο την ώρα που η φύση θεραπεύει την αρρώστια. Το είπε ο Βολτέρος που ως γνωστό ήταν υποχόνδριος και διαρκώς συμβουλευόταν γιατρούς.

12.  Το είπε ο Βενιαμίν Φραγκλίνος: ‘’Ο Θεός θεραπεύει τον άρρωστο και ο γιατρός παίρνει την αμοιβή’’.  Γιατί όχι; Και οι βασιλιάδες ελέω θεού δεν βγάζουν το ψωμί τους;

 1. Οι γιατροί δίνουν φάρμακα για τα οποία γνωρίζουν πολύ λίγα, σε σώματα για τα οποία γνωρίζουν ακόμη λιγότερα, για να θεραπεύσουν αρρώστιες για τις οποίες δεν ξέρουν τίποτε. Και πάλι του Βολτέρου που πέθανε το 1778. Ελπίζω στα 235 χρόνια που μεσολάβησαν κάτι να άλλαξε.
 2. Οι σφυγμοί μας στο λεπτό κυμαίνονται από 60 έως 80. Αυτό στη φύση όμως δεν είναι κανόνας. Η καρδιά του ποντικού χτυπάει 700 φορές στο λεπτό και του ελέφαντα 25. Του ερωτευμένου δεν ξέρω.
 3. Έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις που ένα μόσχευμα από αλλεργικό δότη, οδήγησε σε ανάπτυξη της ίδιας αλλεργίας στο δέκτη. Φανταστείτε το ίδιο να ίσχυε και για άλλες ιδιότητες.
 4. Αφού κάνει 175 χιλιάδες διαδρομές μέσα στα αγγεία μας, ένα ερυθρό αιμοσφαίριο θα γεράσει και θα πεθάνει σε 120 ημέρες περίπου. Εκατομμύρια από αυτά πεθαίνουν κάθε δευτερόλεπτο και αντικαθίστανται με νέα που παράγονται στο μυελό κυρίως των οστών.
 5. Εάν απλώναμε τα αγγεία ενός ανθρώπου κατά μήκος, θα γυρίζαμε 2,5 φορές γύρω από τον πλανήτη. Είναι 96.000 χιλιόμετρα.
 6. Πραγματοποιώντας 15-18 ανάσες το λεπτό, ένα ενήλικας χρειάζεται 15 κυβικά μέτρα αέρα κάθε ημέρα. Στα 80 χρόνια μιας ζωής θα χρειασθούν περίπου 450.000 κυβικά μέτρα. Πάνω στον πλανήτη αναπνέουν περίπου 6,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι και υπερπολλαπλάσια ζώα. Με αυτή την πελώρια κατανάλωση πως δεν …ξεμείναμε ακόμα;
 7. Ο εγκέφαλος ενός ενήλικα άντρα ζυγίζει 1400 γραμμάρια περίπου και μιας γυναίκας λίγα γραμμάρια λιγότερο. Μην σπεύδετε πάντως σε βιαστικά (και χαιρέκακα) συμπεράσματα. Είναι ισάξιοι.
 8. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει 100 δισεκατομμύρια κύτταρα. Κάθε ένα από αυτά συνδέεται με πολλά από τα άλλα. Αυτές οι συνδέσεις είναι πολλά τρισεκατομμύρια. Δεν είναι τυχαίες αλλά έχουν λειτουργικό νόημα.
 9. Εάν ξεδιπλώσουμε τη λευκή εγκεφαλική ουσία (μονωτικό υλικό από λίπος) ενός μόνο εγκεφάλου και την απλώσουμε σαν ταινία, θα τυλίξουμε δυο φορές τη γη μας.
 10. Ο εγκέφαλος μας αποτελείται κατά 78% από H2O, 10% από λίπος, 8% από πρωτεΐνες, 1% από υδατάνθρακες, 1% από αλάτι και 2% από διάφορα άλλα στοιχεία. Με πιο απλά λόγια στη ‘’συνταγή’’ έχουμε: 1096 γραμμάρια νερό, 140 γραμμάρια λίπος, 120 γραμμάρια  πρωτεΐνες, 14 γραμμάρια αλάτι και άλλα τόσα ζάχαρη. Απομένουν 28 γραμμάρια από διάφορα στοιχεία σε μικρές ποσότητες. Όπως θα λέγαμε στη μαγειρική… λίγο μαϊντανό, λίγο πιπέρι και λίγο σκόρδο.    
 11. Με τον φωσφόρο που περιέχει ένας άνθρωπος στα κόκαλα του, φτιάχνετε 200 σπίρτα.
 12. Το νικέλιο (που περιέχουν τα κέρματα) είναι γνωστό ότι μπορεί να κάνει αλλεργία. Αυτό πιθανόν ερμηνεύει γιατί κάποιοι (για παράδειγμα Έλληνες πολιτικοί),  προτιμούν τα χοντρά λεφτά.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης