Αρχική » Διάφορα » Μαχάτμα Γκάντι: Όπου υπάρχει αγάπη, υπάρχει ζωή

Μαχάτμα Γκάντι: Όπου υπάρχει αγάπη, υπάρχει ζωή

Ισχύει όχι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και πολλά άλλα είδη ζωής. Η αγάπη κλείνει μέσα της όλο το μεγαλείο της δημιουργίας. Είναι όμως ευάλωτη, ασταθής, καμιά φορά φευγαλέα. Για πολλούς θεωρείται δυσεύρετη ενώ άλλοι την αποκαλούν φαντασίωση και ουτοπία.

Όμως, όταν σε κυριεύει, σε μια στιγμή, έστω μια στιγμή, νοιώθεις πως πετάς. Κάτι σε πλημυρίζει και σε γεμίζει ευφορία. Νοιώθεις πρωτόγνωρα. Μπορείς να αγκαλιάσεις τον κόσμο όλο, να ταξιδέψεις στο φεγγάρι, να γυρίσεις το Σύμπαν σε ένα δευτερόλεπτο.

Κρίμα για όποιον δεν το ξέρει. Μεγάλο κρίμα.

Δείτε ότι ακολουθεί και, αν δεν πιστεύετε σε αυτήν, ξανασκεφτείτε το. Στο κάτω κάτω αν κάποιοι την ένοιωσαν είναι υπαρκτή. Γιατί λοιπόν να μην την νοιώσετε και εσείς;

Και που ξέρετε; Ίσως κάποτε αυτή την φευγαλέα πεταλούδα θα καταφέρουμε να την τσακώσουμε. Να την κρατήσουμε για πάντα κοντά μας. Κοντά σε όλους τους ανθρώπους.

Μην βιαστήτε όμως να πιστέψετε πως με κατακλύζει ο ρομαντισμός. Σκεφτείτε για λίγο τις καταπληκτικές προεκτάσεις μιας τέτοιας εκδοχής και την επίδραση της στην ανθρωπότητα.  Ίσως επηρεαστείτε. Ίσως ραγίσει κάπου ο ρεαλισμός σας. Ίσως αλλάξετε.

Υπενθυμίζω: Ο Μαχάτμα Γκάντι δολοφονήθηκε

Δυστυχώς το ρητό του δεν ισχύει και αντιστρόφως. Έτσι όπου υπάρχει ζωή, δεν υπάρχει πάντα αγάπη.

δείτε και:

 Μιχαήλ Άγγελος: Το άγγιγμα δίνει ζωή

Η ζωή είναι πολύτιμη (και όχι μόνο η δική μας)

Θερμοπληξία σκύλου. Θα σκότωνες τον καλλίτερο σου φίλο;

Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει…

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης