Αρχική » Ιατρικές Συμβουλές » 7 χρήσιμες ιατρικές συμβουλές

7 χρήσιμες ιατρικές συμβουλές

  • Μην δίνετε ασπιρίνη σε παιδιά και εφήβους μέχρι τα 19. Μπορεί να προκληθεί σοβαρό και ίσως μοιραίο πρόβλημα από μια νόσο, σπάνια μεν, αλλά επικίνδυνη. Μην υποτιμάτε τον κίνδυνο και μην παίζετε ‘’ρωσική ρουλέτα’’. Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να μειωθεί ο πόνος ή ο πυρετός σε ένα παιδί.
  • Αν, σε εξέταση που κάνατε, βρήκατε αυξημένο ουρικό οξύ, μην σπεύσετε να πάρετε φάρμακο για να το ρίξετε. Δεν χρειάζεται. Ξεκινήστε την κατάλληλη δίαιτα και ασκηθείτε. Προσπαθήστε αν είστε υπέρβαρος να χάσετε σιγά – σιγά και τα παραπανίσια κιλά. Αυτό είναι αρκετό. Φάρμακα δίνουμε μόνο αν έχουν προηγηθεί μια δυο κρίσεις ουρικής αρθρίτιδας.
  • Εδώ και μερικούς μήνες διαπιστώσατε ότι άλλαξαν ‘’οι συνήθειες’’ του εντέρου σας. Υπάρχει διαφορά στη συχνότητα των επισκέψεων στην τουαλέτα, στη σύσταση ή την μορφή των κοπράνων. Το ερμηνεύετε σαν άγχος ή λέτε πως φταίει πως κάνατε δίαιτα; Δεν αποκλείεται. Αν όμως δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα;  Υπάρχουν διάφορες παθήσεις που εκφράζονται με ανάλογο τρόπο. Μερικές μπορεί να είναι επικίνδυνες. Μην ρισκάρετε, ρωτήστε.
  • Τον τελευταίο καιρό και ενώ δεν το συνηθίζατε, ξυπνάτε μια δυο φορές τη νύχτα για να ουρήσετε. Αν δεν γίνατε ξαφνικά λάτρης της άφθονης μπύρας και δεν πίνετε πολύ τσάι ή καφέδες, ρωτήστε τον γιατρό σας. Ίσως συμβαίνει κάτι που χρειάζεται αντιμετώπιση.
  • Ξυπνήσατε το πρωί και κοιτάζοντας τον καθρέφτη κατατρομάξατε. Το μάτι σας είναι κατακόκκινο σαν ματωμένο. Ηρεμήστε δεν συμβαίνει τίποτα φοβερό. Η ξαφνική παρουσία αίματος στο φυσιολογικά λευκό τμήμα του ματιού λέγεται “υπόσφαγμα” και οφείλεται σε αιμορραγία κάτω από τον επιπεφυκότα. Συμβαίνει ξαφνικά, συνήθως χωρίς κανένα λόγο και, σχεδόν πάντα, δεν οφείλεται σε ασθένεια. Δεν χρειάζεται φάρμακο, σε δυο τρεις εβδομάδες θα έχει εξαφανιστεί.
  • Αν νοιώθετε καούρα στο στομάχι μην το αποδίδετε στο φαγητό. Σκεφτείτε πως ‘’καούρα’’ σημαίνει επίδραση του υδροχλωρικού οξέος στον βλεννογόνο του ανώτερου πεπτικού συστήματος. Τι επιτρέπει στο οξύ να ασκεί τη δράση του χωρίς αντίσταση; Τι άλλαξε και οδήγησε σε ενοχλήματα;
  • Το παιδί σας έχει φυσιολογική ανάπτυξη και ύψος, αλλά κατά την γνώμη σας πρέπει να πάρει και λίγα κιλά. Για αυτό και το γκρινιάζετε να τρώει πιο πολύ. Κάνετε όμως λάθος. Φροντίστε η δίαιτα του να έχει ποικιλία. Βεβαιωθείτε πως του δίνετε αρκετά λαχανικά, κηπευτικά και φρούτα και μην σας νοιάζει τίποτε άλλο. Όλα βαδίζουν καλά.  

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης