Αρχική » Διάφορα » Οι Αστερίξ, Οβελίξ, Πανοραμίξ και…. οι Έλληνες.

Οι Αστερίξ, Οβελίξ, Πανοραμίξ και…. οι Έλληνες.

PANORAMIX

Δρυίδες ονομάζονταν οι ιερείς των αρχαίων Κελτών και Γαλατών. Οι Κέλτες, έζησαν κυρίως στη Δυτική Ευρώπη και τα Βρετανικά νησιά. Πήραν το όνομα τους από το ιερό δέντρο των Κελτών, τη βαλανιδιά (Δρυς). Εκτός από ιερείς, ήταν φιλόσοφοι, ενώ νομοθετούσαν αλλά και απένειμαν δικαιοσύνη.

Στα συγγράμματα του Ιουλίου Καίσαρος με τίτλο “De Bello Gallico”, που αναφέρονται στα χρόνια που έδρασε στην Γαλλία σαν στρατηγός, ο ίδιος ο αυτοκράτωρ γράφει: “Αναφέρεται ότι στα σχολεία των Δρυίδων, διδάσκεται από στήθους μεγάλος αριθμός στίχων. Για αυτό μερικοί, μένουν για είκοσι χρόνια υπό εκπαίδευση (πειθαρχία). Και δεν θεωρούν σωστό να καταγράψουν αυτές τις ομιλίες, αν και σχεδόν για όλες τις υποθέσεις και στις δημόσιες και μυστικές εκθέσεις, χρησιμοποιούν την Ελληνική γλώσσα (ελληνικά γράμματα)”.

Μια από τις αρχαίες Κελτικές φυλές, υπήρξαν οι Βόιοι (Boii). Ζούσαν στην σημερινή Γαλλία, στις περιοχές γύρω από τον Σηκουάνα και τον Μάρνη. Τετρακόσια χρόνια πριν την γέννηση του Χριστού, διέσχισαν τις Άλπεις για να εγκατασταθούν στις εκβολές του ποταμού Πάδου.

Εικάζεται πως οι Βόιοι (Βοιωτοί), ήσαν Έλληνες και αρχικώς προέρχονταν από την περιοχή της Μακεδονίας (Βόιον όρος). Αυτοί αργότερα αναμίχθηκαν με άλλες φυλές, αλλά διατήρησαν την Ελληνική παράδοση.

Η υπόθεση αυτή, ενισχύεται από το γεγονός της ύπαρξης φυλής Βοιωτών στην Ιλλυρία, επίσης δε από νομίσματα των Βόϊων, που βρέθηκαν στην Αυστρία. Έχουν κοπεί το 200 π.Χ. , δηλαδή πριν από τους Ρωμαίους, και φέρουν απεικόνιση της Αθηνάς. 

δείτε και:

Reggio di Calabria

Αρχαία και ανεξήγητα. Χάρτες

Αρχαία και ανεξήγητα 3. Μητιλήνη ή Μιτυλίνη;

Οι επτά κόρες της Εύας

Ναι! και Έλληνες και αυτόχθονες

Aρχαία και ανεξήγητα

Αρχαία και ανεξήγητα 2

Από πού κρατάει η σκούφια μας;

Ατσαλένιοι. Μεταφορικά και κυριολεκτικά…

‘’Θαμμένος’’ στα έγκατα της γης

Από πού κατάγονται οι σημερινοί Έλληνες;

Έλληνες εσμέν. Σύμφωνοι, αλλά από πότε;

Κατά διαβόλου; Όχι, δεν θα Π.Α.ΜΕ

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης