Αρχική » Διάφορα » Χαλάρωση, ραγάδες, ακμή: Fractional micro needle RF

Χαλάρωση, ραγάδες, ακμή: Fractional micro needle RF

Fr.

Η χαλάρωση του δέρματος, απασχολεί σοβαρά πολλούς ανθρώπους. Κυρίως γυναίκες, χωρίς όμως να απουσιάζει το ενδιαφέρον και στο ανδρικό κοινό.  

Τον τελευταίο καιρό, η αισθητική χειρουργική χρησιμοποιεί μια καινούργια μέθοδο για την χαλάρωση και υπόσχεται καλά αποτελέσματα, τόσο για περιπτώσεις που αφορούν το σώμα, όσο και για εκείνες που αφορούν το πρόσωπο.

Όμως η τεχνική δίνει καλά αποτελέσματα και για τις ραγάδες και τις ουλές από ακμή.

Η ιδέα:

Κατά την επούλωση ενός τραύματος στον οργανισμό μας,

δημιουργείται εκ φύσεως κολλαγόνο

και επέρχεται ρίκνωση της ουλής.

Έτσι η ιδέα πίσω από την τεχνική Fractional needlling RF ήταν πως αν προκληθεί ένας μικροτραυματισμός, θα ξεκινήσει αυτομάτως η φυσιολογική αυτή διαδικασία.

Αυτό αξιοποιεί η νέα τεχνική όπου χρησιμοποιούνται πολλές λεπτές βελόνες με πολύ μικρό μήκος (1-2 mm), οι οποίες τοποθετούνται σε πλαίσιο ενός τετραγωνικού εκατοστού. Κάθε μια βελόνα, απέχει 2-3 mm από τις γύρω της.

Εισάγονται στο δέρμα και στη συνέχεια με στιγμιαία χρήση ραδιοσυχνοτήτων, η κάθε μια από αυτές προκαλεί γύρω της ένα έγκαυμα με πολύ μικρή διάμετρο (κλάσμα του χιλιοστού).

Αθροιστικά, αυτά τα εγκαύματα στην επούλωσή που ακολουθεί, αυξάνουν το κολλαγόνο στη περιοχή ενώ η ρίκνωσή, προκαλεί μια συνολική σύσφιξη του δέρματος. Το αποτέλεσμα χρειάζεται όσο χρόνο θέλει και η επούλωση ενός τραύματος και αυτό εξαρτάται από την ένταση και τη διάρκεια της ραδιοσυχνότητας που θα εφαρμοστεί.

Μια εφαρμογή μικρής έντασης, γίνεται χωρίς να απαιτεί αναισθησία και χρειάζεται επαναλήψεις για να φτάσει σε ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Την προτιμούν για το πρόσωπο, διότι το κοκκίνισμα και οι μικρές κουκίδες θα έχουν φύγει σύντομα (διάρκεια 2-3 ημερών). Έτσι και με την βοήθεια… ενός Σαββατοκύριακου και λίγου Makeup, θα μπορεί κανείς να κυκλοφορεί χωρίς να διακόψει την δραστηριότητα του.

Εφαρμογές μεγαλύτερης έντασης και διάρκειας της ραδιοσυχνότητας, απαιτούν αναισθησία και πλέον παρατεταμένο χρόνο αποκατάστασης. Για το λόγο αυτό τις προτιμάμε στο δέρμα του σώματος, όπου η εικόνα του ερεθισμού μπορεί να καλυφθεί από τα ρούχα.Το αποτέλεσμα της θεραπείας με FractionalneedlelingRF εκτιμάται μετά από ένα ή δύο μήνες.

 

 

 

 

δείτε και:

Ακμή. Εύηχο όνομα, αντιαισθητικό αποτέλεσμα

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης