Αρχική » Ιατρικά Θέματα » Ο φόβος καρκίνου και η ιατρική πρόοδος

Ο φόβος καρκίνου και η ιατρική πρόοδος

Πολλοί είναι εκείνοι που δεν ελέγχονται για ‘’να μην μάθουν’’.

Ακούγεται τρελό αλλά είναι αλήθεια. Όμως η απλή λογική λέει πως δεν θα γλυτώσουν αν κρύβονται, ή αν αποφεύγουν τις δυσάρεστες σκέψεις.

Στις μέρες μας πολλοί καρκινοπαθείς ξεπέρασαν ο πρόβλημα τους. Έγιναν οριστικά καλά.

Πώς; Με έγκαιρη διάγνωση και σωστή θεραπεία φυσικά.

Γιατί υπάρχουν λύσεις σήμερα και διαρκώς θα αναπτύσσονται περισσότερες.

Και αποτελεσματικότερες.

Η ραγδαία τεχνολογική πρόοδος, νέα εκπληκτικά διαγνωστικά ‘’εργαλεία’’, η μελέτη και εφαρμογή διαρκώς νεότερων φαρμάκων και θεραπειών, στηριγμένων συχνά στην μελέτη του DNA, οι βελτιωμένες χειρουργικές τεχνικές, η μεγαλύτερη εξειδίκευση χειρουργών που μπορούν να εφαρμόσουν πρωτοποριακές επεμβάσεις, μπορεί να κάνουν τη διαφορά σε σημαντικούς αριθμούς πασχόντων.

Σήμερα, με στόχο όχι μόνο την παράταση της ζωής του ασθενούς αλλά και την ποιότητα αυτής της ζωής, μπορούμε να μιλάμε για συγκριτικές βελτιώσεις σε σχέση με το παρελθόν, που οδηγούν σε ασφαλέστερη και πιο γρήγορη διάγνωση και αντίδραση.

Στην θεραπεία, μια σειρά ‘’λεπτομερειών’’ στις οποίες πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία, μπορεί να οδηγήσουν σε αποτέλεσμα καλλίτερο και κέρδος που μπορεί να είναι πολύτιμο. Για παράδειγμα, ένας προχωρημένος τη στιγμή της διάγνωσης καρκίνος ωοθηκών που θα αντιμετωπισθεί με ‘’διπλή’’ χημειοθεραπεία (ενδοφλέβια και ενδοπεριτοναϊκά με λεπτό καθετήρα) μπορεί στα χέρια ειδικών να αυξήσει κατά 25% το προσδόκιμο της επιβίωσης.

Επίσης, αν πριν από την έναρξη μιας χημειοθεραπείας ελέγξουμε γενετικά τον ασθενή μας, τότε θα ξέρουμε ποιο είναι για αυτόν το φάρμακο που του ταιριάζει και τι μπορούμε να περιμένουμε στο μέλλον. Σε σύγκριση με τα σημερινά δεδομένα, η εξατομικευμένη θεραπεία προσφέρει πολλά.

δείτε και:

Έγκαιρη διάγνωση (πριν αλέκτωρ φωνήσαι)  

Χρωματίστε (… το φαγητό σας) και κερδίστε!

Καρκίνος. Εξατομικευμένη θεραπεία, Νέες ελπίδες

Κολονοσκόπηση και εναλλακτικές λύσεις.

Καρκίνος: Η γνώση είναι δύναμη

 

 

Απάντηση Ακύρωση απάντησης