Αρχική » Ιατρικά Θέματα » Αισθητική οδοντιατρική και μασελάκια

Αισθητική οδοντιατρική και μασελάκια

Αυτόν τον κόσμο τον καλό
άλλοι τον είχαν πρώτα
βρε γέλα φίλε μου γέλα φίλε μου
δεν είναι δεν, δεν είναι και για λύπη
Στίχοι: Βασίλης Ανδρεόπουλος,
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος,
Πρώτη εκτέλεση: Νίκος Ξυλούρης

Αν αναρωτιέστε γιατί ξεκινώ με τους στίχους του γνωστού τραγουδιού, κάντε λιγάκι υπομονή και θα καταλάβετε.
##

Ένα αστραφτερό χαμόγελο με ολόλευκα και ολόισια δόντια είναι κάτι που όλοι θα ήθελαν ασφαλώς. Ιδιαίτερα οι διάσημοι, που σπεύδουν να αναζητήσουν λύσεις μέσω της ορθοδοντικής και της αισθητικής οδοντιατρικής.

Και δεν μιλάμε μόνο για την λεύκανση των δοντιών αλλά και τον ευθειασμό με τα ‘’σιδεράκια’’, τα οποία τόσο μίσησαν πολλοί από εσάς στην εφηβική ηλικία όταν τα φόρεσαν γιατί είχαν στραβά δόντια.

Οι σημερινές δυνατότητες των εξειδικευμένων κλάδων της οδοντιατρικής είναι πολλές και εξελίσσονται συνεχώς. Έτσι σήμερα δεν χρησιμοποιούνται τα σιδεράκια που ξέρετε αλλά διάφορα συστήματα διάφανων μεμβρανών που βοηθούν στην ευθυγράμμιση των δοντιών.

Παρέχονται έτσι οι δυνατότητες ακόμα και σε όσους δεν είχαν την ευκαιρία να διορθώσουν ατέλειες όταν ήσαν σε μικρότερη ηλικία, να το κάνουν ως ενήλικες, έστω και αν πέρασαν αρκετά χρόνια από την εφηβεία.

Οι μεμβράνες για τις οποίες μιλάμε γίνονται ‘’μασελάκια’’ με την βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας και ενός ειδικευμένου ορθοδοντικού, και μάλιστα αφού ο ενδιαφερόμενος θα δει από πριν τι θα προκύψει.

Στη συνέχεια το πρώτο μασελάκι (ένας διαφανής νάρθηκας στην ουσία), θα μείνει στη θέση του για 15 ημέρες και θα αλλαχτεί με το επόμενο και αυτό με ένα άλλο έως ότου η μετακίνηση που θα επιτυγχάνεται κάθε φορά (χωρίς πόνο), θα έχει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Βέβαια, δύσκολα σκελετικά προβλήματα δεν μπορούν να επιλυθούν πλήρως με αυτά τα συστήματα διάφανων μεμβρανών, όμως ένα μεγάλο ποσοστό ενδιαφερομένων μπορεί να έχει πολύ σημαντική βελτίωση.

Μάλιστα ο συνδυασμός αυτής της τεχνικής με παρεμβάσεις της αισθητικής οδοντιατρικής, έχει πολύ καλά αποτελέσματα.

Και για να μην νομίσετε αγαπητοί φίλοι ότι όλα αυτά είναι εφικτά μόνο επί των ημερών μας, σας προτρέπω να ρίξετε μια ματιά στην επόμενη φωτογραφία και να βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Έτσι θα καταλάβετε και γιατί αυτή η ανάρτηση ξεκίνησε με στίχους.

Μουσείο Φλωρεντίας. 4ος αιώνας πριν από τον Χριστό

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης