Αρχική » Διάφορα » LHP. Θεραπεία αιμορροΐδων με LASER (πλαστική)

LHP. Θεραπεία αιμορροΐδων με LASER (πλαστική)

lhp

Κατά την πλαστική των αιμοροϊδικών όζων μπαίνει μέσα στον όζο η ίνα ενός θεραπευτικού laser και αποδίδει ενέργεια σε συγκεκριμένο μήκος κύματος (φωτοθερμική μεταφορά).

Αυτό έχει δύο επακόλουθα:

Το πρώτο είναι ότι τα αρτηρίδια και φλεβίδια του αιμορροϊδικού όζου που έχουν γίνει παθολογικά και δυσλειτουργούν αιμορραγώντας, ρικνώνονται διότι επέρχεται θρόμβωση του αίματος που περιέχουν ταυτόχρονα με καταστροφή του τοιχώματος τους.

Το αποτέλεσμα είναι η άμεση ύφεση των συμπτωμάτων που υπήρχαν (αιμορραγία και διόγκωση) .

Μια ακόμα συνέπεια της φωτο-θερμικής δράσης του Laser είναι η παραγωγή κολλαγόνου με αποτέλεσμα την καθήλωση του όζου στον μυικό χιτώνα από τον οποίο είχε σταδιακά αποκολληθεί.

Το φαινόμενο απαιτεί διάστημα ενός και ημίσεως μηνός περίπου για να ολοκληρωθεί και το τελικό αποτέλεσμα είναι καλό.

Επί της ουσίας, η μέθοδος είναι η μόνη που σταδιακά σχεδόν επαναφέρει στην αρχική τους κατάσταση τις ανατομικές δομές της περιοχής κάτι που δεν συμβαίνει με καμία άλλη εκ των υφισταμένων μεθόδων.

Τα πλεονεκτήματα της αιμορροϊδο- πλαστικής σε σχέση με τη χειρουργική εκτομή είναι πως η πρώτη είναι αναίμακτη, δεν προκαλεί τραύμα, σχεδόν εξαφανίζει την πιθανότητα εγχειρητικών και μετεγχειρητικών επιπλοκών (απόστημα , συρίγγιο, τραυματισμός σφιγκτήρα).

Tέλος είναι τελείως ανώδυνη, ενώ δεν προκαλεί στένωση του πρωκτού εφόσον πρόκειται περί ατραυματικής μεθόδου που δεν θίγει τον βλεννογόνο.

Η όλη διαδικασία της πλαστικής αυτής επέμβασης επί των αιμορροΐδων απαιτεί περίπου 15-16 λεπτά της ώρας και ο ασθενής μπορεί την ίδια κιόλας ημέρα να γυρίσει στο σπίτι και τις ασχολίες του.

δείτε και:

Οι αιμορροΐδες (και οι παγίδες που ίσως κρύβουν).

Αιμορροΐδες και επικίνδυνα λάθη

Αιμορροΐδες. Ποιοι τις παθαίνουν; Γιατί; Ποιες επιπλοκές έχουν;

Θρόμβωση αιμορροΐδας, ένας αθώος τρομοκράτης

Απόστημα και συρίγγιο στην περιεδρική περιοχή

Οι αιμοροίδες και οι θεραπείες που διαθέτουμε 

Προκαλούν οι αιμορροΐδες καρκίνο;

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης