Αρχική » Διάφορα » Οι θαυμαστοί σπόροι της γης και η διατροφή μας

Οι θαυμαστοί σπόροι της γης και η διατροφή μας

Τροφές λειτουργικές από την φύση τους, υπερσυμπυκνωμένες ευρηματικά, με τρόπο που θαυμάζει η σημερινή επιστήμη.

Προϊόντα ‘’έρευνας’’, ‘’τεχνολογίας’’ και διαρκούς βελτίωσης στο εργαστήριο της φύσης, είναι στην διάθεση μας σήμερα και μπορούμε να τις προσθέσουμε στο διαιτολόγιο μας.

Μιλάμε για σπόρους και επιλέγουμε μερικούς από τους καλλίτερους που μπορεί να βρει κάποιος πάνω στη γη.

Έγχρωμους, σε ποικιλία σχημάτων και μεγεθών.

Περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις βιταμινών και μετάλλων. Περιέχουν πρωτεΐνες, αιθέρια έλαια και διάφορα ένζυμα.

Πάνω από όλα όμως, κλείνουν μέσα τους όχι μόνο θρεπτικά συστατικά, αλλά όλη την πληροφορία που χρειάζεται ώστε να προκύψει ένα υγιές φυτό που θα ευδοκιμήσει, θα καρποφορήσει και θα εξασφαλίσει τη συνέχεια του είδους τους.

Είναι πληροφορία θαυμαστή, γραμμένη πάνω στο DNA τους, σχηματισμένο από τέσσερα αμινοξέα. Τους δομικούς λίθους της ζωής.

Όσοι από εσάς ενδιαφέρονται για υψηλής ποιότητας θρεπτικά συστατικά, όσοι απεχθάνεστε τα αμφίβολα προϊόντα του Marketing που κατακλύζουν την αγορά βλάπτοντας ενίοτε σοβαρά την υγεία σας και την υγεία των παιδιών σας, διαβάστε τον κατάλογο που ακολουθεί και διαλέξτε ότι σας αρέσει πιο πολύ.

Να θυμάστε ότι διάφοροι σπόροι, σημαίνουν και διαφορετικά αμινοξέα και πολλά άλλα συστατικά. Επομένως η ποικιλία τους, εξασφαλίζει την αναγκαία στον οργανισμό μας προμήθεια σε όλο της το φάσμα ώστε να μην μας λείπει κάτι απαραίτητο.

Όταν είναι εφικτό (και τις περισσότερες φορές είναι), τους σπόρους που θα επιλέγεται να τους καταναλώνετε ωμούς ώστε να διατηρούν όλα τα πολύτιμα συστατικά τους αναλλοίωτα. Βέβαια δεν είναι απαραίτητο να θέσετε σε δοκιμασία την αντοχή των δοντιών σας. Όταν είναι απαιτητό, μπορείτε να τους σπάσετε ή να τους αλέσετε, ενώ συχνά κάποιοι από αυτούς μαλακώνουν, αν τους αφήσετε στο νερό.

Πέραν αυτού, αποφύγετε να τους αλατίσετε ή να προσθέσετε ζάχαρη για να μην περιορίσετε την ωφέλεια για τον οργανισμό σας.

Φαντάζομαι μετά από όλα αυτά να συμφωνούμε στο ότι όταν χρησιμοποιούμε τη λέξη σπόρος με υποτιμητική σημασία (όπως πχ. ‘’μιλάει και ο σπόρος’’, ‘’άντε ρε σπόρε’’ κα,) είμαστε ιδιαίτερα αφελείς, αφού σπόρος στην πραγματικότητα σημαίνει τόσα πολλά όπως τα περιέγραψα και επιπλέον αυτού μας υπενθυμίζει την άνοιξη, εμπερικλείοντας όχι μόνο την πληροφορία που ήδη ανέφερα αλλά την ελπίδα και την προσμονή για νέα ζωή.

Σας παρουσιάζω σήμερα μερικούς σπόρους υψηλών προδιαγραφών ονομαστικά μόνο. Θα ακολουθήσει αναλυτική περιγραφή σύντομα.

Σπόροι Chia

Σπόροι ήμερης κάνναβης

Σπόροι ροδιού

Σπόροι λιναριού

Σπόροι κολοκύθας

Σπόροι σουσαμιού

Σπόροι ηλίανθου

Σπόροι κύμινου

===========================