Αρχική » Διάφορα » Η ασταξανθίνη και η καρδιά μας

Η ασταξανθίνη και η καρδιά μας

Οι καρδιακές παθήσεις είναι ως γνωστόν κύρια αιτία θανάτου των ανθρώπων και ως εκ τούτου αποτελούν μείζον πρόβλημα σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν βέβαια πολλές πιθανές αιτίες για την εγκατάσταση καρδιακής νόσου, όμως το οξειδωτικό στρες και η φλεγμονή πιστεύεται ότι είναι κυρίαρχη αιτία, που κρύβεται πίσω από ένα πλήθος περιπτώσεων.

Αυτομάτως προκύπτει ότι ο έλεγχος αυτών των βλαπτικών παραγόντων μπορεί να μεταφραστεί σε μια θεαματική μείωση των καρδιακών βλαβών και φυσικά των επιπτώσεων που αυτές επιφέρουν.

Σύμφωνα με μια επισκόπηση του 2009 από την Αυστραλία, υπήρξαν τουλάχιστον οκτώ κλινικές μελέτες που μετρούσαν τις επιδράσεις της ασταξανθίνης που έδειξαν ότι η συμπλήρωση της ασταξανθίνης μπορεί να μειώσει τους δείκτες τόσο της φλεγμονής όσο και του οξειδωτικού στρες.

Μια άλλη ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Marine Drugs πρότεινε ότι η ασταξανθίνη θα μπορούσε να προστατεύσει από την αθηροσκλήρωση, η οποία είναι η συσσώρευση λίπους και χοληστερόλης στις αρτηρίες.

Φυσικά, μια υγιεινή διατροφή που περιέχει ασταξανθίνη είναι μόνο ένα κομμάτι αυτού που πρέπει να κάνουμε. Η ελαχιστοποίηση των επιπέδων του άγχους, η αποφυγή της σωματικής αδράνειας με έναρξη κάποιας φυσικής δραστηριότητας και φυσικά ο περιορισμός της υπερκατανάλωσης επεξεργασμένων τροφών, ζάχαρης, φαγητών όπως το μπέικον, τα λουκάνικα, τα ζαμπόν κλπ. θα μας προσφέρουν πολλά.

Πέραν αυτών, η τροποποίηση του καθημερινού διαιτολογίου και η στροφή προς την μεσογειακή διατροφή, θα προσθέσει την αναγκαία δυναμική για να διατηρηθεί η καρδιά μας σε καλή κατάσταση.

Διαβάστε και:

Η ασταξανθίνη και τα οφέλη της στην Alzheimer ή την Parkinson

Ασταξανθίνη, πως και γιατί ωφελεί τον οργανισμό και το δέρμα

Γιατί τα φλαμίνγκο είναι … ροζ; Φυσική Ασταξανθίνη.

//////////////////////////////////

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Astaxanthin in cardiovascular health and disease: mechanisms … – NCBI

Food Funct. 2017 Jan 25;8(1):39-63. doi: 10.1039/c6fo01721e. Astaxanthin in cardiovascular health and disease: mechanisms of action, therapeutic merits, and …

Astaxanthin: A Potential Therapeutic Agent in Cardiovascular Disease

RG Fassett – Μαρ 2011 – At this stage we do not know whether astaxanthin is of benefit when administered after a cardiovascular event and no clinical cardiovascular …

Potential Anti-Atherosclerotic Properties of Astaxanthin – NCBI – NIH

από Y Kishimoto –5 Φεβ 2016 – Accumulating evidence suggests that astaxanthin could exert preventive actions against atherosclerotic cardiovascular disease (CVD) via its …

Astaxanthin Prevented Oxidative Stress in Heart and Kidneys … – NCBI

MN Alam – 10 Μαΐ 2017 – Astaxanthin Prevented Oxidative Stress in Heart and Kidneys of Isoproterenol-Administered Aged Rats. Alam MN(1), Hossain MM(1), Rahman …

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης