Αρχική » Διάφορα » Καρκίνος ουροδόχου κύστεως και βότανα

Καρκίνος ουροδόχου κύστεως και βότανα

h. med

Ο καρκίνος είναι μια ιδιαίτερα πολύπλοκη ασθένεια που χαρακτηρίζεται από διαρκή τάση κυτταρικού πολλαπλασιασμού, αντοχή στον προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο, αποφυγή των μηχανισμών του οργανισμού που εμποδίζουν την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη, αντιγραφική αθανασία μέσω της αποφυγής φθορών στα τελομερή, αύξηση της αγγειογένεσης προκειμένου να ικανοποιηθεί η τροφοδοσία του παθολογικού ιστού και τελικά διευκόλυνση και ενεργοποίηση της διηθητικής εισβολής και της μετάστασης σε άλλα όργανα.

Γνωρίζουμε σήμερα ότι εκτός από τα ίδια τα καρκινικά κύτταρα, οι συνιστώσες του μικροπεριβάλλοντος του όγκου όπως είναι το είδος του ιστού ή τα ανοσοκύτταρα παίζουν σημαντικό ρόλο στην ογκογένεση .

Είναι λογικό επομένως να σκεφτούμε ότι οι θεραπείες της δυτικής ιατρικής που εστιάζουν το ενδιαφέρον μόνο στην στόχευση των καρκινικών κυττάρων θα μπορούσαν να βελτιωθούν.

Μια θεραπευτική προσέγγιση πολλαπλών στόχων, θεραπευτικά, φαίνεται να ταιριάζει περισσότερο, και μια στρατηγική με στόχο την αντιμετώπιση της βιολογικής πολυπλοκότητας της ανάπτυξης του καρκίνου, θα ήταν καλλίτερη.

Ίσως αυτό, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με τα βοτανικά φάρμακα, μέσω της συνεργικής δράσης τους και των πολυπαραγοντικών επιδράσεων των διαφόρων ενώσεων που υπάρχουν στα βοτανικά εκχυλίσματα .

Με το σκεπτικό αυτό, σχεδιάστηκε μια σύνθετη συνταγή βοτάνων για να δράσει ολιστικά στα φυσιολογικά και παθολογικά μονοπάτια του πάσχοντος ατόμου .

Η θεραπεία αυτή με βότανα, αποσκοπεί να βοηθήσει την ενέργεια του σώματος μέσω ενίσχυσης της ανοσολογικής λειτουργίας.

Σύμφωνα με την Κορεατική παραδοσιακή ιατρική, ο κόνδυλος του φυτού Liriope platyphylla, η ρίζα του Panax ginseng και ο καρπός από την Schisandra chinensis επιλέγονται συνδιαστικά και χορηγούνται σε ασθενείς με καρκίνο ουροδόχου κύστεως.

Κόκκινο Panax Ginseng. Γενικές δράσεις και αποτελέσματα στην καρκινική καταβολή.

Εάν η ενεργειακή κατάσταση του ασθενούς χρειάζεται περαιτέρω υποστήριξη, προστίθεται Αstragalus membranaceus and Oldenlandia diffusa .

Από την επιστημονική έρευνα, έχει αποδειχθεί ότι η αγωγή αυτή αυξάνει τα επίπεδα του παράγοντα νέκρωσης όγκου (TNF-) α, καθώς και της ιντερλευκίνης- (IL-) 6 με επακόλουθο ενίσχυση της ανοσολογικής δραστηριότητας στα θυμοκύτταρα και τα σπληνοκύτταρα, ενώ ενισχύεται η φαγοκυτταρική δραστηριότητα των μακροφάγων .

Οι δράσεις αυτές, σχετίζονται με ένα πολυσακχαρίτη από το Panax ginseng, ο οποίος σε κύτταρα Τ24 ανθρώπινης ουροδόχου κύστης, άσκησε ισχυρές αντιπολλαπλασιαστικές και αντιμεταστατικές δράσεις.

Πέραν αυτού, η θεραπεία με Liriope platyphylla ανέστειλε σημαντικά τον πολλαπλασιασμό MCF-7 (κύτταρα καρκινώματος μαστού) και Huh-7 (κύτταρα ηπατικού καρκινώματος) προκαλώντας απόπτωση και δραστηριοποιώντας μονοπάτια αυτοφαγίας.

Το DT-13, δηλαδή ένα μονομερές σαπωνίνης που βρίσκεται στο ίδιο φυτό, έδειξε αντι-αγγειογενετική δραστηριότητα, παρεμποδίζοντας την τροφοδοσία του όγκου.

Τέλος η Schizandrin Β, μια από τις κύριες λιγνάνες που υπάρχουν στο Schisandrae Fructus, έχει επίσης αποδειχθεί ότι έχει αντικαρκινικό αποτέλεσμα παρεμποδίζοντας την εισβολή και τη μετανάστευση καρκινικών κυττάρων.

Ιδιαιτέρως ενδιαφέρον φαίνεται να είναι πως ένα εκχύλισμα από Schisandra chinensis έδειξε να μειώνει την ανθεκτικότητα των καρκινικών κυττάρων σε πολλά αντικαρκινικά φάρμακα.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης