Αρχική » Διάφορα » Turmeric – Κουρκουμίνη – Kαρκίνος. Βοήθεια με επιστημονικές αποδείξεις.

Turmeric – Κουρκουμίνη – Kαρκίνος. Βοήθεια με επιστημονικές αποδείξεις.

Η κουρκουμίνη (CUR) είναι μια κίτρινη πολυφαινολική ένωση που προέρχεται από το φυτό Τουρμέρικ.

Χρησιμοποιείται ευρύτατα  για την συμπληρωματική θεραπεία πολλών τύπων ασθενειών, μεταξύ των οποίων και ο καρκίνος (πνεύμονες, τράχηλος, προστάτης, μαστός, ήπαρ και οστά).

Το Τουρμέρικ, που στην Ελλάδα είναι γνωστό σαν κουρκουμάς, σε φυσική  μορφή διαθέτει περιορισμένη αποτελεσματικότητα, διότι έχει μικρή διαλυτότητα στο νερό και ως εκ τούτου χαμηλή απορρόφηση και βιοδιαθεσιμότητα, γρήγορο μεταβολισμό και ταχεία αποβολή από τον οργανισμό.

Αυτό για όσους συνηθίζουν να το χρησιμοποιούν με την προσδοκία να ωφεληθούν, σημαίνει ότι το όφελος είναι ελάχιστο και τα χρήματα τους μάλλον δεν πιάνουν τόπο.

Όμως οι ερευνητές σήμερα βρήκαν νέα συστήματα χορήγησης τέτοιων φαρμάκων όπως solid dispersion, microemulsion, micelles, nanogels and dendrimers και λιποσώματα.

Εξ αυτών τα τελευταία έχουν μελετηθεί εκτενέστερα.

Καρκίνος: Το λιποσωμικό CUR σκεύασμα έχει μεγαλύτερη ανασταλτική δράση επί της ανάπτυξης και της απόπτωσης σε καρκινικά κύτταρα. Ταυτόχρονα δίνει την ευκαιρία της αύξησης της δοσολογίας.

Διαπιστώθηκε ότι άσκησε επίδραση σε πολλούς τύπους καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του πνεύμονα, του τραχήλου της μήτρας, του προστάτη, του μαστού, του OS (οστεοσάρκωμα) και του ήπατος.

Συνεπώς, ο συνδυασμός του CUR και των λιποσωμάτων μπορεί να είναι μια ιδανική στρατηγική στην κλινική πρακτική για τη θεραπεία των καρκίνων. Με δεδομένη την συνεχή ανάπτυξη της τεχνολογίας λιποσωμάτων, περιμένουμε ότι τα ευεργετικά αποτελέσματα της κουρκουμίνης με λιποσώματα θα βελτιστοποιηθούν.

Για αναλυτική πληροφόρηση καθώς και αποτελέσματα εφαρμογών κουρκουμίνης με λιποσώματα στις διάφορες μορφές καρκίνου που προαναφέρθηκαν, θα βρείτε περισσότερα εδώ:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5573051/ Ting Feng,#1,* Yumeng Wei,#1,* Robert J Lee,2 and Ling Zhao1

1Department of Pharmaceutics, School of Pharmacy, Southwest Medical University, Luzhou, Sichuan, People’s Republic of China

2Division of Pharmaceutics, College of Pharmacy, The Ohio State University, Columbus, OH, USA

………………………………………………………………………….

δείτε και:

Κουρκουμάς (Curcumin) και Turmeric. Δράσεις και τεκμηρίωση

Συμπληρώματα διατροφής με λιποσώματα και γιατί πλεονεκτούν.

Σκόρδο και καρκίνος. Σπουδαίο όφελος με … σπιτική συνταγή

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης