Αρχική » Βότανα & Συμπληρώματα Διατροφής » Turmeric – curcumin = Ισχυρή ωφέλεια της καρδιάς μας.

Turmeric – curcumin = Ισχυρή ωφέλεια της καρδιάς μας.

HEART

Οι παθήσεις της καρδιάς μας παραμένουν σταθερά η πρώτη αιτία θανάτου του ανθρώπου. Είναι επομένως απολύτως κατανοητό το γιατί η επιστημονική έρευνα αναλίσκει πολλές από τις δυνάμεις της για να κατανοήσει τους μηχανισμούς που εμπλέκονται και να αναζητήσει τρόπους θεραπευτικής παρέμβασης.

Γνωρίζουμε πλέον τον ιδιαίτερα πολύπλοκο τρόπο με τον οποίον προκύπτουν οι  καρδιακές παθήσεις καθώς και διάφορα πράγματα που συμβάλλουν σε αυτό.

Γνωρίζουμε επίσης ότι η κουρκουμίνη μπορεί να βοηθήσει στην αναστροφή πολλών δυσμενών εξελίξεων στη διαδικασία της καρδιακής νόσου.

Μια από τις θετικές και ωφέλιμες δράσεις της είναι αυτή που αφορά στην βελτίωση της λειτουργίας του ενδοθηλίου, δηλαδή της εσωτερικής επένδυσης των αιμοφόρων αγγείων, καθόσον η ενδοθηλιακή δυσλειτουργία αποτελεί βασικό παράγοντα καρδιακής νόσου αφού συνεπάγεται αδυναμία ρύθμισης ζωτικής σημασίας παραγόντων (αρτηριακή πίεση,  πήξη του αίματος και άλλα)

Υφιστάμενες αξιόπιστες μελέτες υποδεικνύουν ότι η κουρκουμίνη οδηγεί σε βελτιώσεις στην ενδοθηλιακή λειτουργία. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι λειτουργεί όπως και το φάρμακο Atorvastatin ενώ μια άλλη συγκρίνει την αποτελεσματικότητα της με την φυσική άσκηση.

Είναι προφανές ότι τα παραπάνω σχετίζονται με την αποδεδειγμένη δυνατότητα της κουρκουμίνης να μειώνει την χρόνια φλεγμονή και την οξείδωση (οξειδωτικό stress).

Μια εντυπωσιακή μελέτη που έγινε σε 121 ασθενείς που υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση παράκαμψης στενωμένης στεφανιαίας αρτηρίας (με εικονικό φάρμακο ή χορήγηση τεσσάρων γραμμαρίων κουρκουμίνης την ημέρα), λίγες ημέρες πριν και μετά την επέμβαση, έδειξε μειωμένο κατά 65% κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής στο νοσοκομείο σε όσους την έλαβαν.

δείτε και:

Τουρμέρικ- κουρκουμίνη. Aντιγήρανση, Alzheimer, ελεύθερες ρίζες  και υγιής εγκέφαλος

Turmeric – Κουρκουμίνη – Kαρκίνος. Βοήθεια με επιστημονικές  αποδείξεις.

Κουρκουμάς (Curcumin) και Turmeric. Δράσεις και τεκμηρίωση

Μπαχαρικά, καρκίνος και επιστημονική τεκμηρίωση.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης