Αρχική » Διάφορα » Κοροναϊός, γρίπη και αλλεργίες. Πως καταλαβαίνω την διαφορά;

Κοροναϊός, γρίπη και αλλεργίες. Πως καταλαβαίνω την διαφορά;

Ο κοροναϊός, η γρίπη και οι αλλεργίες έχουν αλληλοεπικάλυψη συμπτωμάτων τέτοια που κάνει δύσκολη την διάκριση μεταξύ τους.

Έτσι αρκετοί είναι εκείνοι που με την εμφάνιση κάποιων εξ αυτών των συμπτωμάτων αντιμετωπίζουν το αγωνιώδες ερώτημα: μήπως είναι ο νέος ιός;

Στο άρθρο αυτό ας παραθέσουμε κάποια στοιχεία και ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε καλλίτερα πως έχουν τα πράγματα, ώστε να αποφύγουμε άσκοπες κινήσεις και τον πανικό.

Τα κύρια συμπτώματα του νέου κοροναϊού είναι πυρετός, κακουχία και κόπωση, ξηρός βήχας και δύσπνοια.

Οι αλλεργίες περιλαμβάνουν φτάρνισμα, συριγμό στην αναπνοή και βήχα. Ο ασθενής συνήθως έχει εμπειρία από ανάλογες περιπτώσεις, αφού οι αλλεργίες του έχουν μακρύ ιστορικό.

Η γρίπη έχει συμπτώματα παρόμοια με τον νέο κοροναϊό, όπως πυρετό και πόνους στο σώμα, αλλά δεν προκαλεί δυσκολία στην αναπνοή. Ο λόγος είναι πως οι ιοί της προσβάλουν τα κύτταρα στο ανώτερο αναπνευστικό και σπάνια αφορούν και το κατώτερο (οπότε και η γρίπη γίνεται σοβαρή)

Με βάση τα ανωτέρω, εάν έχουμε ρινική καταρροή ή φαγούρα, δεν σημαίνει ότι έχουμε το νέο corona virus. Φυσικά, εάν έχουμε ξηρό βήχα, κόπωση και πυρετό, μπορεί να έχουμε τον νέο ιό αλλά δεν ξεχνάμε το ενδεχόμενο να πάσχουμε από εποχική γρίπη, κάτι που στατιστικά τουλάχιστον είναι πιθανότερο.

Συνοψίζοντας

Κοροναϊός, γρίπη, κοινό κρυολόγημα και αλλεργίες έχουν παρόμοια συμπτώματα και κάποτε δυσκολεύουν την διάκριση και σε γιατρούς. Με εξαίρεση τις αλλεργίες, όλα προκαλούνται από ιούς, αλλά διαφορετικοί ιοί προκαλούν κάθε μια από αυτές τις λοιμώξεις.

Από όσα μέχρι τώρα μάθαμε, η δύσπνοια παρουσιάζεται πριν από την ανάπτυξη της πνευμονίας. Η δυσκολία στην αναπνοή για όσους θα την έχουν είναι σοβαρότερη από εκείνη που θα προκληθεί σε περιπτώσεις γρίπης.

Επαναλαμβάνω εδώ ότι η γρίπη ή το κρυολόγημα δεν προκαλούν δύσπνοια αν δεν έχει συμβεί πνευμονία που είναι ασυνήθιστη εξέλιξη.

Δεν έχουμε ακόμα ολοκληρωμένη εικόνα. Ο κορονοϊός μας αιφνιδίασε. Πάντως κάποια πράγματα μπορούν να ειπωθούν. Η δύσπνοια του COVID-19 δεν εμφανίζεται αμέσως αλλά 5 έως 10 ημέρες μετά την εμφάνιση πυρετού. Ο πυρετός, η κούραση και ο μη παραγωγικός βήχας (ξερόβηχας) είναι τα συνήθη συμπτώματα του (Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας)

Η βουλωμένη μύτη, μάλλον απομακρύνει από την πιθανότητα για κοροναϊό, αφού μια αναφορά από την Κίνα λέει πως μόλις ένας στους είκοσι ασθενείς είχε τέτοιο πρόβλημα.

καταλήγοντας

Τα συμπτώματα της προσβολής COVID-19 εμφανίζονται συνήθως 2 έως 14 ημέρες μετά την έκθεση. Αξίζει να πούμε ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που ενώ μολύνονται, δεν αναπτύσσουν συμπτώματα, δεν αισθάνονται άρρωστοι και δεν παραπονούνται για κάτι. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σοβαρό πρόβλημα διότι μεταφέρουν τον ιό και μπορούν να τον μεταδώσουν στους γύρω τους.

δείτε και:

ΕΟΔΥ ΚΑΙ νέες οδηγίες που πρέπει να ακολουθηθούν ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ

Ιός, Λοιμώξεις και μεγάλη ηλικία. Δεν χρειάζεται πανικός, μόνο γνώση.

Turmeric, κουρκούμη και κορονοϊός. Είναι στη φύση το όπλο και η ασπίδα;

Η βιτ. D μειώνει τον κίνδυνο θανάσιμης πνευμονίας από ιούς. Μήπως σας λείπει;

Η προφύλαξη από ιούς – ιώσεις ΚΑΙ με το φαγητό μας, είναι εφικτή

Οι ιοί και η άμυνα μας. Ένας αμείλικτος πόλεμος με απίστευτα όπλα.

 

και Μην ξεχνάτε:

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης