Αρχική » Βότανα & Συμπληρώματα Διατροφής » Το αφροδισιακό φυτό Carpolobia

Το αφροδισιακό φυτό Carpolobia

C. lutea

Οποιοσδήποτε παράγοντας με την ικανότητα να προκαλεί ή να αυξάνει την σεξουαλική επιθυμία σε ένα άτομο, αναφέρεται ως αφροδισιακό.

Τα αφροδισιακά φυτά βρίσκουν από αιώνες εφαρμογή στη διαχείριση της στυτικής δυσλειτουργίας (ED) στους άνδρες.

Carpolobia lutea  και  Carpolobia alba

Ένα τέτοιο αφροδισιακό που χρησιμοποιείται από πληθυσμούς της Αφρικανικής ηπείρου (Νιγηρίας – Cameroon) είναι η Carpolobia.

Είναι ευρύτατα χρησιμοποιούμενο φυτικό προϊόν που ενισχύει την λίμπιντο.

Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ανδρικής υπογονιμότητας και για την ενίσχυση της λίμπιντο αυξάνοντας τις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών.

Σύμφωνα με τις πεποιθήσεις των λαικών θεραπευτών, ειναι αποτελεσματικό στην πρόκληση στύσης του πέους καθώς και την ενίσχυση της ανδρικής αρρενωπότητας(;).

Τα μασώμενα στικάκια παρασκευάζονται από το στέλεχος και τη ρίζα είτε Carpolobia alba (CA) είτε Carpolobia lutea (CL) είναι δημοφιλή επειδή ενισχύουν την σεξουαλική απόδοση των ανδρών.

Συστατικά και άλλες δράσεις

Το γένος Carpolobia έχει πάνω από 14 είδη. Το αιθέριο έλαιο φύλλων περιέχει μια ποικιλία τερπενοειδών, ενώ οι πολυφαινόλες και οι τριτερπενοειδείς σαπωνίνες έχουν απομονωθεί από τα εκχυλίσματα ρίζας και φύλλων αντίστοιχα.

Άλλες χρήσεις της Carpolobia στις περιοχές όπου την χρησιμοποιούν, περιλαμβάνουν θεραπεία παθήσεων του στομάχου, ρευματισμούς, πυρετό, πόνους, δερματική λοίμωξη, αφροδίσια νοσήματα και διαταραχές ψυχισμού, διευκόλυνση του τοκετού και εντερικούς σκώληκες. Επιπλέον, σχετικά πρόσφατα το ενδιαφέρον της επιστήμης για την Carpolobia, σχετίζεται με την μιθανότητα δράσης της στην νόσο Alzhaimer.

Αποδείξεις.  

Παρά τη δημοτικότητά του, δεν υπάρχουν πολλά επιστημονικά δεδομένα σχετικά με τις βιοφαρμακολογικές και φυτοχημικές δραστηριότητες της carpolobia. Τα λίγα διαθέσιμα στοιχεία που δείχνουν ευεργετική δράση στην σεξουαλική απόδοση, προέρχονται από μελέτες σε ζώα (ποντίκια).  Είναι επομένως αναγκαίο να υπάρξουν εργασίες δομημένες με τον τρόπο της δυτικής ιατρικής αντίληψης, ώστε να έχουμε επαρκή τεκμηρίωση.

Για την ώρα που μιλάμε, είμαστε υποχρεωμένοι να στηριχτούμε μόνο στην εμπειρική  ιατρική, όπως συμβαίνει με ένα μεγάλο πλήθος φυτικών φαρμάκων ακόμα.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης