Αρχική » Διάφορα » Fisetin. Προσθέστε χρόνια στη ζωή σας

Fisetin. Προσθέστε χρόνια στη ζωή σας

Ενώ η οξεία φλεγμονώδης αντίδραση είναι αναγκαία και επιβεβλημένη προκειμένου να αντισταθούμε με επιτυχία σε διάφορα βλαπτικά αίτια και να κερδίσουμε την μάχη της ζωής,  η χρόνια φλεγμονή είναι μια παρατεταμένη και μη ρυθμισμένη ανοσοαπόκριση που οδηγεί σε μια ευρεία ποικιλία παθολογικών καταστάσεων.

Την συναντάμε σαν υπόστρωμα σε νευρολογικές ανωμαλίες, καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη, παχυσαρκία, πνευμονικές ασθένειες, ανοσολογικές ασθένειες, καρκίνους και άλλες απειλητικές για τον οργανισμό μας καταστάσεις.

Καθίσταται φανερό ότι η εξουδετέρωση της, θα μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης και εγκατάστασης χρόνιων παθήσεων που σχετίζονται με αυτή.

Το πρόβλημα

Οι χρόνιες ασθένειες που σχετίζονται με τη φλεγμονή απαιτούν και χρόνια θεραπεία. Δυστυχώς, τα φάρμακα που έχουμε διαθέσιμα, έχουν και παρενέργειες.

Η εναλλακτική

Η χρήση παραδοσιακών φαρμάκων και διαιτητικής αγωγής,  έχει χρησιμοποιηθεί από την ανθρωπότητα για αιώνες για την πρόληψη ή τη θεραπεία αρκετών χρόνιων ασθενειών.

Διάφορα φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά, ίνες και ορισμένα μπαχαρικά, έχει εμπειρικά, εργαστηριακά αλλά και κλινικά δειχτεί ότι μπορούν να αναστείλουν ή να αντιστρέψουν τις φλεγμονώδεις αποκρίσεις και αρκετές χρόνιες ασθένειες που σχετίζονται με χρόνια φλεγμονή. Οι Βιοδραστικοί αυτοί διαιτητικοί παράγοντες έχουν στις ημέρες μας ονομαστεί “Nutraceuticals” .

Λόγω ασφάλειας, έλλειψης τοξικότητας και προληπτικών ωφελειών, η χρήση διατροφικών προϊόντων ως συμπληρωμάτων διατροφής ή και ως λειτουργικών τροφίμων έχει αυξηθεί στον δυτικό κόσμο.

Fisetin

Το Fisetin (3,3 ‘, 4’, 7-tetrahydroxyflavone) είναι ένα διαιτητικό φλαβονοειδές που βρίσκεται σε διάφορα φρούτα όπως φράουλες, μήλα, μάνγκο, ακτινίδια, σταφύλια και λωτούς. Επιπλέον βρίσκεται σε λαχανικά (ντομάτες, κρεμμύδια και αγγούρια), καρύδια και κρασί.

Έχει δείξει αποτελεσματική σε κυτταρικές καλλιέργειες και ζωικά μοντέλα που σχετίζονται με ανθρώπινες ασθένειες, διότι διαθέτει ισχυρή αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική, αντικαρκινική, αντιδιαβητική, νευροπροστατευτική και καρδιοπροστατευτική δράση, που επιτυγχάνεται μέσα από διάφορα μεταβολικά μονοπάτια. 

Είναι πλέον σαφές ότι διαθέτοντας τις ευεργετικές αυτές φαρμακολογικές επιδράσεις, μπορεί να βοηθήσει σε διάφορες παθολογικές καταστάσεις, κυρίως δε εκεί που υφίσταται χρόνια φλεγμονή. Φυσικά η απόφαση δεν είναι αυθαίρετη πρωτοβουλία του ενδιαφερόμενου αλλά προϊόν συνεργασίας με τον θεράποντα ιατρό του. 

Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί ιδιαιτέρως ότι η Fisetin τα τελευταία χρόνια θεωρείται ισχυρός παράγων αντιγήρανσης, δυνάμενος να αυξήσει την διάρκεια της ζωής, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ποιότητα της αφού μάχεται επιτυχώς χρόνιες φλεγμονώδεις καταστάσεις.

δείτε εδώ δυο πρόσφατες εργασίες για την Fisetin

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27671819/

(χρόνιες παθήσεις)

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6842927/    (αντιγηραντική δράση)

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης