Αρχική » Βότανα & Συμπληρώματα Διατροφής » Διατροφικές συμβουλές για μαμάδες

Διατροφικές συμβουλές για μαμάδες

Έγραψα τις προάλλες για τα μήλα που είναι στην εποχή τους. Τα  πεντανόστιμα αυτά φρούτα,  που είναι και εξαιρετικά  ωφέλημα στην υγεία μας,  είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά και ως εκ τούτου αποτελούν μια εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή μας.

Ωστόσο για να μην αδικήσω, πρέπει να πω πως και άλλα πολλά φρούτα και λαχανικά, προσφέρουν ένα παρόμοιο πακέτο χρήσιμων και θρεπτικών συστατικών που καθόλου δεν υστερούν και είναι εξίσου ευεργετικά για την υγεία.

Εξάλλου, έχουμε πολλές  φορές αναφέρει ότι βάζοντας μια ποικιλία από φρούτα και λαχανικά στην καθημερινή διατροφή μας, της δίνουμε όχι μόνο περισσότερη  θρεπτική αξία αλλά και περισσότερη γεύση.

Προτείνω τις γραμμές αυτές να τις διαβάσουν με προσοχή οι μαμάδες που είναι υπεύθυνες για την διατροφή της οικογένειας σε καθημερινή βάση και υιοθετώντας τες να προσφέρουν στα παιδιά, τον εαυτό τους και όλους τους άλλους, υγιεινό πλεονέκτημα  .

Σας παρουσιάζω εδώ μερικά ακόμα φρούτα και λαχανικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συναλλάζοντας και αντικαθιστώντας τα μήλα από καιρό σε καιρό. Φυσικά, μπορείτε να τα τρώτε και ταυτόχρονα.

ΦΡΟΥΤΑ

Μπανάνες

Γκρέιπφρουτ

Μούρα και βατόμουρα

Κεράσια  

Μάνγκο

Ροδάκινα

Αχλάδια

Ανανά

Σμέουρα

Φράουλες

Ντομάτες (από επιστημονική σκοπιά είναι φρούτο*)

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Σπανάκι

Μπρόκολο

Κουνουπίδι

Καρότα

Λάχανο

Όλα τα παραπάνω προσφέρουν ένα σύνολο θρεπτικών συστατικών και οφέλη για την υγεία και μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας υγιεινής, ισορροπημένης διατροφής που τόσο την έχουμε ανάγκη και όχι μονότονης και επαναλαμβανόμενης, που δυστυχώς αρκετά συχνά επιλέγουν ενήλικες και παιδιά .

Αν με λίγη φροντίδα βελτιώσουμε την καθημερινή διατροφή μας, θα προκύψουν ουσιώδη οφέλη για την πρόληψη ασθενειών, την εμφάνιση του δέρματος, την αντιγήρανση και τη μακροπρόθεσμη υγεία.

περί ντομάτας ολίγα

Η επιστήμη θεωρεί φρούτα τα μέρη ενός φυτού που βγάζει σπόρους.

Στην μαγειρική,  λαχανικά οι μάγειροι ονομάζουν ότι είναι φαγώσιμο  μέρος ενός φυτού που είναι νόστιμο και με έντονη γεύση. Για παράδειγμα τα φύλλα, τις ρίζες ή τα λουλούδια (π.χ. αγκινάρα, κουνουπίδι, μπρόκολο) .  Η ντομάτα επομένως για τους μάγειρες είναι λαχανικό.  

Και τι είναι τελικά;

Δεν αμφιβάλλουμε ότι η επιστήμη έχει δίκιο και πρόκειται για φρούτο. Όμως οι μάγειρες έχουν … τον νόμο με το μέρος τους.  Το ερώτημα για λόγους φορολογικούς, έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ το 1893.  Το δικαστήριο αποφάσισε ότι  επειδή οι ντομάτες τρώγονται συνήθως μαγειρεμένες ή σε σαλάτα μαζί με το φαγητό και όχι μετά από αυτό, είναι λαχανικό και όχι φρούτο.

Απάντηση Ακύρωση απάντησης