Αρχική » Ιατρικά Θέματα » Τα φιστίκια ως αφροδισιακά και η επιστήμη.

Τα φιστίκια ως αφροδισιακά και η επιστήμη.

Το ανθρώπινο γένος, βρήκε στα φιστίκια μια πολύτιμη διατροφική πηγή, τουλάχιστον 8.000 χρόνια πριν από σήμερα. Αρχικά στην γεωγραφική περιοχή της προέλευσης τους και στην συνέχεια σε όλο τον κόσμο.

Φιστίκι. Φάτε το εσείς και τα παιδιά. Δεν είναι μόνο νόστιμο, είναι υγιεινό. – 1400 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ (wordpress.com)

Όντως οι αραχίδες (στην επιστημονική τους ονομασία), έχουν υψηλή θρεπτική αξία. Eίναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υγιή λίπη . (United States Department of Agricalture).

Όπως προκύπτει από την μέχρις σήμερα έρευνα, τα φιστίκια μπορεί να έχουν ποικίλα οφέλη για την υγεία. H συμβολή στην μείωση της αρτηριακής πίεσης, η διαχείριση του βάρους η μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων είναι κάποια από αυτά. 

Παχαίνουν τα φιστίκια;  – 1400 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ (wordpress.com)

Pistachio nut consumption modifies systemic hemodynamics, increases heart rate variability, and reduces ambulatory blood pressure in well-controlled type 2 diabetes: a randomized trial – PubMed (nih.gov),

 Pistachio nuts reduce triglycerides and body weight by comparison to refined carbohydrate snack in obese subjects on a 12-week weight loss program – PubMed (nih.gov)

Pistachios increase serum antioxidants and lower serum oxidized-LDL in hypercholesterolemic adults – PubMed (nih.gov)

Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων της στυτικής δυσλειτουργίας.

Η στυτική δυσλειτουργία είναι η ανικανότητα επίτευξης μιας στύσης επαρκούς ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η σεξουαλική επαφή. Η εμφάνιση της περιστασιακά δεν είναι ασυνήθιστη και αρκετοί είναι εκείνοι που το διαπιστώνουν σε περιόδους έντονου άγχους. 

Μπορεί επίσης να σχετίζεται με συναισθηματικές φορτίσεις στις σχέσεις μεταξύ των ζευγαριών.  Δεν πρέπει όμως δεν πρέπει με μια τέτοια ερμηνεία, να παραβλέπουμε ότι η εμφάνιση της μπορεί να υποκρύπτει προβλήματα υγείας, τα οποία ο πάσχων δεν γνωρίζει ή δεν αντιμετωπίζει σωστά. 

Για τους λόγους αυτούς η προσφυγή σε πρακτικά μέσα (βότανα, συμπληρώματα κλπ.) χωρίς προηγούμενη συμβουλή ειδικού, μπορεί να αποβεί προβληματική.    

Φιστίκι και Σεξ 

Σε μια μικρή μελέτη, άρρενες που κατανάλωναν (100 γραμμάρια) φιστικιών την ημέρα για 3 εβδομάδες, παρουσίασαν αυξημένη ροή αίματος στο πέος και σταθερότερες στύσεις.

Pistachio diet improves erectile function parameters and serum lipid profiles in patients with erectile dysfunction – PubMed (nih.gov)

Φαίνεται πως η δράση αυτή μπορεί να οφείλεται στην ικανότητα των φιστικιών να βελτιώνουν τη χοληστερόλη στο αίμα και να διευκολύνουν τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα.

Αν και απαιτούνται περισσότερες μελέτες για να εξαχθούν ασφαλή και οριστικά συμπεράσματα, μπορούμε να πούμε ότι τα φιστίκια αξίζει να συμπεριληφθούν στο διαιτολόγιο μας όχι μόνο για το σεξ αλλά πολλούς ακόμα λόγους υγείας. 

Φιστίκι. Φάτε το εσείς και τα παιδιά. Δεν είναι μόνο νόστιμο, είναι υγιεινό. – 1400 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ (wordpress.com)

Και κάτι ακόμα 

Με την έννοια απειλής, υπάρχει η έκφραση  «θα σου ξηγηθώ αλμυρό φιστίκι». Σχετίζεται ενδεχομένως με το ΄΄φιστίκωμα” της αργκό που εννοεί την ενεργητική σεξουαλική δράση (Θα σε γ@@.) 

Παραδόξως, στα καλιαρντά (αργκό των ομοφυλοφίλων), φιστίκι είναι το μικρό πέος.  

Στην τουρκική αργκό δε, fistik είναι η επιθυμητή γυναίκα.

Μετά από αυτά αναρωτιέμαι αν οι χρήστες αυτών των εννοιών, για την δράση των καρπών της αραχίδας (arachis hypogaia),  γνωρίζουν … κάτι παραπάνω!! 

  

1 σκέψη για το “Τα φιστίκια ως αφροδισιακά και η επιστήμη.”

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης