Μείνετε στο κρεβάτι και περιορίστε την κίνηση μέχρι να σας δει γιατρός.

Αν κάνετε εμέτους μην πάτε μόνοι σας στο μπάνιο. Γενικώς μην κινείστε αβοήθητοι.  Ο κίνδυνος πτώσης και τραυματισμού είναι μεγάλος.

Ακόμα και αν η κρίση κρατήσει ελάχιστα, μην αμελήσετε να δείτε γιατρό. 

Μην πάρετε φάρμακα που θα σας προτείνουν άσχετοι. Αφήστε αυτό το έργο στον γιατρό σας (κατά προτίμηση ωτορινολαρυγγολόγο).

Ακόμα και αν στο παρελθόν έχετε ξανακάνει κρίση, μην θεωρήσετε ότι η τωρινή έχει υποχρεωτικά την ίδια αιτία και μην αμελήσετε. Ίσως να κρύβει κάτι άλλο αυτή η φορά. Ίσως δεν είναι ίλιγγος αλλά ζάλη, λιποθυμική τάση, απώλεια συνείδησης ή  διαταραχές της όρασης. Με αυτά τα συμπτώματα που μοιάζουν με ίλιγγο, εκδηλώνονται πολλές παθήσεις. Επί παραδείγματι, υπεύθυνη μπορεί να είναι μια σοβαρή αρρυθμία ή μια γαστρορραγία. Μην ρισκάρετε. Συζητήστε το με τον ειδικό.

Αν η περίπτωση σας είναι χρόνια, η φυσική άσκηση θα σας βοηθήσει πολύ. Κατανικήστε τους φόβους πως θα πέσετε και ασκηθείτε μόλις τα έντονα συμπτώματα υποχωρήσουν.

Σε περίπτωση αποτυχίας της φαρμακευτικής αγωγής και για όσες από τις περιπτώσεις ιλίγγου απαιτούν χειρουργείο, πάρτε τις αποφάσεις σας γρήγορα για να προλάβετε και να διασώσετε όσο περισσότερο γίνεται από την ακοή σας.

Δείτε και:

Ποιες παθήσεις προκαλούν ίλιγγο;

Ίλιγγος. Τι ακριβώς είναι;

Ίλιγγος. Όταν ο κόσμος χάνεται !

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Trending

Discover more from 1400 Γραμμαρια

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading