Ως γνωστόν, η πλειονότητα των Ελλήνων δηλώνει πολύ εύκολα πως έχει άγχος. Αλήθεια η ψέματα, θα έλεγα πως δεν έχει σημασία. Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε θα μπορούσαμε να πούμε.

Όμως τα πράγματα αλλάζουν και γίνονται σοβαρά όταν στο πραγματικό ή υποτιθέμενο άγχος, αποδίδονται τα συμπτώματα που έχει κάποιος και έτσι τα ‘’ερμηνεύει’’ και τα δικαιολογεί.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει πολύ συχνά και αρκετοί είναι εκείνοι που επί μακρό διάστημα ‘’αυτοσχεδιάζουν’’ για να αποδειχτεί κάποια στιγμή το λάθος. Αρκετοί επίσης (και ίσως περισσότεροι), είναι εκείνοι που με ύφος επαΐοντος θα σας διαβεβαιώσουν: ‘’φως φανάρι αδελφέ, το άγχος στα κάνει όλα αυτά’’.

Φυσικά δεν τους κοστίζει τίποτα, αφού σας είναι φαντάζομαι γνωστό πως ‘’χίλιες ξυλιές σε ξένο πισινό, δεν πονάνε’’.

Ας δούμε σήμερα μια χαρακτηριστική περίπτωση, όπου το άγχος δεν παίζει κάποιο ρόλο αλλά η φαγούρα στα γεννητικά όργανα του άνδρα έχει άλλα αίτια.

Πρώτα από όλα, αν η φαγούρα αφορά το εφήβαιο (δηλαδή το τριχωτό), σκεφτείτε τις ψείρες.

Μια προσεκτική ματιά θα τις αναδείξει και ένα φάρμακο σε σκόνη συνήθως θα τις εξοντώσει και θα σας απαλλάξει. Θα αναζητήσετε βέβαια την πηγή της μόλυνσης σας που είναι ο σεξουαλικός σύντροφος. Φροντίστε να γιατρευτεί και αυτός.

Αν ο κνησμός αφορά την βάλανο (κεφαλή του πέους) και την πόσθη (την δερματική πτυχή που καλύπτει την βάλανο), θα πρέπει να σκεφτείτε την μυκητίαση, χωρίς να αποκλείεται η τοπική δερματική αλλεργία. Τα αίτια αυτής της δεύτερης, αναζητήστε τα σε κάποιο αφρόλουτρο ή σαπούνι και στα έκδοχα που περιέχει.            

Σε κάθε περίπτωση καλό θα είναι η διάγνωση να μπαίνει από αρμόδιο γιατρό και όχι να αυτοσχεδιάζουμε.

Το καλοκαίρι με τον ιδρώτα, η καθαριότητα έχει ακόμα πιο μεγάλη σημασία. Σε αρκετές περιπτώσεις είναι το μόνο που χρειάζεται. Όταν για παράδειγμα αναπτύσσονται μύκητες στην μηρο-γεννητική πτυχή, φταίει ο ιδρώτας, η σκόνη και η τριβή από τα εσώρουχα. Το συχνό πλύσιμο και τα χαλαρά ρούχα θα δώσουν λύση. Το δέρμα που είναι ερεθισμένο θα πάψει να είναι κόκκινο και η φαγούρα θα σταματήσει. Αν παραστεί ανάγκη αγοράστε μια σκόνη με μικοναζόλη, με κετοκοναζόλη ή κάτι ανάλογο και εφαρμόστε 2-3 φορές την ημέρα.

Τέλος, αν η φαγούρα (ειδικά από μύκητες) θεραπεύεται και υποτροπιάζει εύκολα, σκεφτείτε το Σάκχαρο και την ανοσολογική έκπτωση.

Δείτε και:

Φαγούρα στα γεννητικά όργανα της γυναίκας

Φαγούρα πρωκτού (ή Πρωκτικός κνησμός ή κνησμός δακτυλίου)

Φαγούρα στα μάτια; Ίσως είναι βλεφαρίτις

Στυτική δυσλειτουργία και Εναλλακτικές Θεραπείες. Τι ΠΡΕΠΕΙ να ξέρω.

Sex: 300.000 Έλληνες ‘’δεν’’

Εκτός των θεμάτων ιατρικού ενδιαφέροντος που θα αναρτώνται ανελλιπώς, στο ιστολόγιο αυτό θα βρείτε και άλλα που ίσως σας ενδιαφέρουν. Σε κάθε ενότητα, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε οι πληροφορίες να μην είναι αποσπασματικές, αλλά σιγά και μεθοδικά, να χτίζουν μια ολοκληρωμένη εικόνα. Επισκεφτείτε σελίδες με πληροφορίες για την Ελλάδα και τους Έλληνες για παράδειγμα. Που ίσως δεν γνωρίζετε και είναι συναρπαστικές. Αν πάλι αντέχετε και στα δύσκολα, τα περιεχόμενα στην ‘’Φιλοσοφία’’ ίσως σας συγκινήσουν.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Trending

Discover more from 1400 Γραμμαρια

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading